NoutățiRio 2016

Zalina Marghiev, participantă la Jocurile Olimpice Rio 2016

Calificată la Jocurile Olimpice de la Rio, aruncătoarea de ciocan Zalina Marghieva este plină de ambiţie. După ce a îndeplinit baremul olimpic, sportiva din Moldova doreşte să facă o figură frumoasă în Brazilia.  Zalina Marghieva este într-o formă excelentă. Recent a câştigat medalia de aur la Cupa Europei de aruncări, disputată în oraşul Arad din România. A aruncat ciocanul la 72 de metri, 58 de centimentri.
Obişnuită cu marele competiţii, Marghieva este încrezătoare. Câştigătoare a unei medaliei de aur şi a unei de bronz la Universiada Mondială, aruncătoarea moldoveană îşi pune mari speranţe la Rio. Are şi motive intemeiate: la Campionatul Mondial de vara trecută s-a clasat pe locul 8.

« După Cupa Europei ne-am programat mai multe competiţii.Planificăm să participăm  la un concurs din seria Grand Prix, la Jocurile Balcanice, programate în luna iunie. Va urma campionatul european din luna iulie. Aşa dar, avem trei competiţii, după care va urma deplasarea la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro », a declarat  Zalina Marghieva, care  a mai participat la alte două ediţii ale Jocurilor Olimpice. La Beijing s-a clasat pe locul 37, iar la Londra a ocupat poziţia a 8-a.

www.trm.md
Mesager, 24 martie 2016. Alexandru Rusu

Back to top button