Noutăți

Tinerii voinici de la Liceul Mihai VIteazul

Comitetul Naţional Olimpic şi Sportiv a desfăşurat la Chişinău tradiţionala Lecţie Olimpică pentru elevii Liceului Mihai Viteazul.

Manifestarea tradiţională, a 25-a la număr în actualul sezon, s-a desfăşurat cu participarea unui numar record de copii. La evenimentul de bilanţ al Săptămînii Olimpice au asistat peste 700 de elevi şi eleve, care pe parcursul a şapte zile au asistat la lecţii  teoretice, dar şi  la numeroase competiţii sportive cu caracter de masă.

Preşedintele CNOS Nicolae Juravschi, dublu campion olimpic, i-a felicitat  pe viitorii campioni cu succesele în practicarea exerciţiului fizic, oferind cupe comemorative celor mai buni şi talentati sportivi, participanţi la campionatele naţionale şi turneele de rang internaţional. În continuare cei doi campioni olimpici, Nicolae Juravschi şi Larisa Popova, au efectuat o tură simbolică în jurul terenului sportiv, felicitînd fiecare elev cu participarea la competiţiile din cadrul Liceului « Mihai Viteazul ». Nelli Berezovschi, director al Liceului, a remarcat colaborarea eficientă cu CNOS, care se manifestă deja prin majorarea numărului de copii, dornici să practice cu regularitate exerciţiul fizic.

Desi fotbalul deţine întîietatea la capitolul recordurilor numerice, succesele de valoare apartin tinerilor maeştri ai  luptelor în  kimonouri.

Astfel, în cadrul Lecţiei Olimpice de totalizare, desfăşurate deja în sala de festivitati a Liceului “Mihai VIteazul”, în centrul atenţiei au fost tinerii judoka, îndrumaţi de antrenorul emerit  al Republicii Moldova Constantin Meceacre.

« Visul meu  e să devin campion olimpic », a declarat cu fermitate Bogdan Jizdan, campion naţional de judo printre cadeţi, învingător al  Turneelor  Internaţionale disputate în Austria, Ucraina şi România.

În cadrul „Lecției Olimpice” au fost demonstrate câteva filme  de scurt metraj, care au prezentat evoluarea sportivilor Republicii Moldova la Jocurile Olimpice de la Roma, Montreal, Moscova, Seul, Barselona, Atlanta, Sydney, Beijind şi Londra.

Back to top button