Noutăți

Vitalie Ignatenco: instruirea în Medicină Sportivă

În urma solicitării din partea Comitetului Național Olimpic și Sportiv al Republicii Moldova, Președintele Agenției Naționale Antidoping, Dl Vitalie Ignatenco a fost acceptat pentru cursul la distanță de instruire în ”Medicină sportivă”,  organizat de către departamentul Medicină și Știință a Comitetului Internațional Olimpic precum și sportoracle – o companie lansată în 2006, ce oferă servicii educaționale și de consultanță în sport și medicină sportivă pentru diverse organizații sportive și comerciale, inclusiv Comitetul Internațional Olimpic.

Solidaritatea Olimpică a acordat o bursă ce vine să acopere taxele de școlarizare pentru acest curs în valoare de GBP 4’600. În urma completării programului cu o durată de 2 ani, absolvenții obțin diploma internațională. Perioada desfășurării acestuia este 2014-2016, ceea ce va permite pentru prima dată delegarea unui medic certificat CIO la Jocurile Olimpice Rio 2016.

Sperăm că delegatul Republicii Moldova va putea beneficia de această oportunitate și că participarea sa va contribui la dezvoltarea medicinei sportive în țara noastră.

Back to top button