Lecții OlimpiceNoutăți

Lecție Olimpică la UnAȘM

Proiectul „Lecţii Olimpice 2014” a ajuns la Universitatea Academiei de Ştiinţe a Moldovei, colectiv care întruneşte peste 800 de studenţi şi student.

Proiectul „Lecţii Olimpice 2014” a ajuns la Universitatea Academiei de Ştiinţe a Moldovei, colectiv care întruneşte peste 800 de studenţi şi studente. După cum a specificat rectorul UnAȘM Maria Duca, academician, profesor universitar, Lecția Olimpică a fost precedată de organizarea în cadrul UnAŞM a Săptămînii Olimpice, pasionaţii sportului de la instituţia amintită concurînd la turneele de mini-fotbal, baschet, volei, tenis de masă, şah şi joc de dame.

Preşedintele CNOS Nicolae Juravschi, dublu campion olimpic şi multiplu campion mondial, Larisa Popova, campioană olimpică la canotaj academic, s-au referit la aspectul educativ al Olimpismului și al valorilor olimpice, aflate la baza  caracterului unic al Mișcării Olimpice. Sportul reprezintă un puternic instrument în procesul de educație a tinerei generații.

Nicolae Ambrosi, director al Muzeului Olimpic, şi Ana-Maria Stratu, tînăr Ambasador al Moldovei la Jocurile Olimpice de la Nanjing 2014, au desfăşurat un concurs improvizat la tema istoriei Mişcării Olimpice  şi participării sportivilor moldoveni la ediţiile de vară şi de iarnă ale Jocurilor Olimpice.

Lecția Olimpică s-a încheiat cu tradiționala victorină olimpică și premierea celor mai activi studenţi.

Nicolae Buceațchi

Back to top button