Noutăți

Sportivii din Nisporeni domină campionatul național de motocros

După o întrerupere de peste 20 de ani, în  calendarul intern au reaparut competiţiile de motocros la categoria “enduro”.  Timp de trei zile în zona pitoreasă a Codrilor din Nisporeni s-a disputat campionatul Moldovei cu participarea oaspeţilor din Ucraina.

Concursul de motocros “enduro” are multe tangențe comune  cu orientarea sportivă. Concurenţii au avut de parcurs  45 de kilometri pe un traseu dificil, cu numeroase obstacole, urcuşuri şi coborîri, după care întrecerile au finalizat cu tradiţionala cursă de motocros pe teren deschis, distanţa 1800 de metri. Anticipînd evenimentele, vom consemna dublul succes repurtat de  fraţii Mihai si Nicolae Cociu din Nisporeni. Discipolii antrenorului  Nicolae Cociu-senior au fost declaraţi campioni  în concursul de juniori şi seniori, iar echipa din Nisporeni a devenit premiantă  şi în clasamentul general. Sportivii moldoveni s-au impus la alte două categorii prin Sergiu Timus, Chişinău  (veterani) şi Ion Hîncu, Orhei (motociclete cu patru roţi).

 «Organizarea unor asemenea competiţii constituie un proces dificil şi anevoios. E vorba de o noua disciplină  sportivă, practicată în Moldova cu circa 25 de ani în urmă. Prin eforturile comune ale comitetului de organizare, ne-am decis să relansăm aceasta disciplină, desfăşurînd primul campionat naţional.

Doresc să adresez sincere mulţumiri colegilor noştri din Ucraina, specialiști în domeniul organizării competiţiilor la “enduro”. Prietenii noştri din ţara vecină ne-au învăţat multe lucruri utile. Sperăm pe viitor să desfăşurăm cu regularitate campionate naţionale şi turnee internaţionale  la această  spectaculoasă disciplină», a remarcat la finalul competiţiei Victor Boliubah, director al CST «Tehnosport», unul dintre principalii organizatori ai campionatului naţional.

Nicolae Buceatchi

Back to top button