Noutăți

Forumul Regional al statelor CSI, țărilor baltice și Georgiei

Pe 9 și 10 octombrie 2014, în or.Tbilisi, Georgia, a avut loc ”Forumul Regional al statelor CSI, țărilor baltice și Georgiei”.

Republica Moldova a fost reprezentată de către Campionii Olimpici Larisa POPOVA-specialist principal CNOS și Nicolae JURASVCHI – Președinte CNOS. Fiecare Comitet Național Olimpic a avut posibilitatea să vorbească despre activitatea proprie în vederea promovării valorilor olimpice la sine acasă.

Prezentarea susținută de Larisa POPOVA ”Programul promovării idealurilor olimpice” a inclus descrierea proiectelor de educație olimpică ”Lecții Olimpice 2015” și ”Olympic Fest 2015”. O prezentare ce a atras interesul celor prezenți a aparținut Ucrainei, care a descris în detaliu sistemul educației olimpice la ei în țară, un model pentru toate statele din regiune.

În acest an, Comitetul Național Olimpic al Georgiei celebrează aniversarea a 25 de ani de la fondarea sa. Acest eveniment coincide cu organziarea în iulie a Festivalului Olimpic al Tineretului European de vară Tbilisi 2015, unde se vor reuni cei mai talentați tineri sportivi ai continentului.

Back to top button