Noutăți

Seminarul Tinerilor Ambasadori Olimpici 25-28 martie 2014 – Nanjing, China

Familia olimpică internațională se pregătește pentru cea de-a 2-a ediție a Jocurilor Olimpice de vară pentru Tineret, care vor fi găzduite de orașul Nanjing, China, în perioada 16-28 august, 2014.

Pentru a asigura un nivel înalt de organizare al acestui eveniment, Comitetul Internațional Olimpic în colaborare cu Comitetul Organizatoric al JOT 2014 (Nanjing Youth Olympic Games Organizing Committe-NYOGOC) au lansat un număr de programe educaționale: Tineri jurnaliști (Young reporters), Tineri ambasadori (Young ambassadors), Sportivi model (Athletes role models), care au intenția de a promova acest nou format al JOT în rândul tinerilor din întreaga lume.

Între 25 și 28 martie, 2014 a avut loc seminarul Șefilor de Misiune, Republica Moldova fiind reprezentată de Secretarul General – Cristina VASILIANOV. În timpul evenmentului, Șefii de Misiune au făcut cunoștință cu departamentele funcțioanle ale Comitetului Organizatoric NYOGOC și etapele de pregătire către JOT2014.

Concomitetnt s-a desfășurat seminarul tinerilor ambasadori, unde Republica Moldova a fost reprezentată de sportiva Ana Maria STRATU. Din totalul celor 205 comitete naționale, Comitetul Internațional Olimpic a selectat 120 cele mai active și repsonsabile CNO pentru participarea în acest program. În final, au fost prezenți 104 ambasadori, un număr substanțial în comparație cu cei 30 la prima ediție a JOT din Singapore.

Pe parcursul celor patru zile, tinerii ambasadori au făcut cunoștință cu formatul și scopul JOT, au testat activitățile educaționale care vor fi organizate pentru sportivii olimpici în luna august, au vizitat satul olimpic și au fost instruiți în sensul promovării JOT2014. Unul din rolurile principale ale unui YA (Young Ambassador) este de a stabili o relație strânsă între CIO, CNO și tinerii sportivi.

Back to top button