Noutăți

CNO a dat start cursului tehnic pentru antrenorii de box

CNO valorifică cu succes programul Solidarității Olimpice ce vizează creșterea nivelului de calificare al antrenorilor. Cursurile de formare pentru antrenori favorizează schimbul de experințe atât la nivel teoretic, cât și la nivel practic, între antrenori și experții desemnați de Federațiile Internaționale respective.

Astăzi, CNO a oficializat cursul tehnic pentru antrenorii de box Treapta I „One Star”, care va fi organizat în perioada 27-31 martie 2014.

La ceremonia de deschidere a cursului au participat Prim-vicepreşedintele CNO, Nicolae Piatac, Vicepreşedintele CNO, Victor Peikov şi Campioana Olimpică, Preşedintele Asociaţiei Sportul şi Femeia, Larisa Popova.

Asemenea cursuri au mai fost organizate de CNO pentru antrenorii federațiilor de hipism, tenis, canotaj și lupte.

La curs participă 27 de antrenori, din  care 2 participanți din Kazahstan, 2 – din Belorusia, 2 – din Irlanda. Expertul Cursului este numit dl Olim Mehamedov din Uzbekistan.

Toți participanții la cursuri sunt asigurați cu materiale metodice și didactice și Certificate speciale ale Solidarității Olimpice.

Cursurile Tehnice sunt parte componentă a strategiei Mișcării Olimpice pentru ciclul Olimpic 2013-2016, care  urmăresc drept scop promovarea valorilor și idealurilor Olimpice pe întreg teritoriul Republicii Moldova. 

După un curs de lecții teoretice participanții vor susține un examen la desfășurarea orei de antrenament la Box.

 

Foto: Nicolae Buceaţchi

Back to top button