Beijing 2022

Satele olimpice și-au deschis porțile în condiții stricte de securitate

Satele Olimpice pentru Jocurile de iarnă 2022 (4-20 februarie) s-au deschis oficial la Beijing şi în alte două zone în condiţii stricte de securitate.
Peste 360 sportivi şi membri ai echipelor din peste 20 de ţări s-au mutat pe parcursul zilei de joi în Satele Olimpice. Elveția e prima delegație sosită în Satul Olimpic. Au urmat apoi concurenții din SUA, Marea Britanie și Australia.
Organizatorii chinezi au construit trei sate olimpice separate pentru fiecare zonă unde au loc întreceri. Unul este în Beijing, altul în Yanqing, la 75 km distanţă, iar al treilea la Zhangjiakou, la 180 km.
Satul Zhangjiakou, unde vor sta sportivii de la schi freestyle, snowboard, biatlon, sărituri cu schiurile și schi fond, și-a înființat propria sală de expoziții culturale din China. La Satul Olimpic din Beijing stau jucătorii de hochei pe gheață, patinatorii artistici, partinatorii de viteză și schiorii care concurează pe pistele din aer liber.
Ceilalți sportivi ajung în Satul de la Yanqing, în nordul îndepărtat al Beijingului, care se află la 900 de metri deasupra nivelului mării. Aici urmează să aibă loc întrecerile de schi alpin, sanie, bob și skeleton. În cele trei Sate Olimpice vor fi cazați 5.500 de sportivi și oficiali de echipă.
Directorul administrativ al Satelor Olimpice, Shen Qianfan, a declarat că prevenirea infecţiilor cu Covid-19 şi a răspândirii noului coronavirus este cea mai importantă misiunea a conducerii.
Sportivii şi ceilalţi acreditaţi care participă la Jocuri îşi vor desfăşura activitatea în ”bule închise” pentru a se evita contactul cu populaţia locală.
În contrast cu alte ţări, China raportează zilnic doar câteva zeci de cazuri de infectare. Joi, Comisia de sănătate a anunţat 25 de infecţii locale, dintre care cinci în metropola Beijing de 20 milioane locuitori.
Măsurile de prevenire includ testarea în masă, lockdown-uri, depistarea contacţilor direcţi şi izolarea. (agerpres.ro)

Back to top button