Noutăți

Raionul Ialoveni inaugurează calendarul turneelor locale cu caracter de masă din 2017

Cele mai puternice partru formații din rainul Ialoveni, evidențiate în cadrul turneelor zonale la tenis de masă, s-au reunit în centrul raional pentru a disputa primele titluri și medalii din 2017. Competiția pasionaților ping-pongului  a fost câștigată de echipa masculină din Ialoveni și reprezentariva feminină a satului Bardar.Turneul la tenis de masă, organizat la  inițiativa administrației publice raionale și spriginite de către Agenția Teritorială Olimpică și Sportivă, a constituit debutul activității sportive cu caracter de masă, orientate spre atragerea în mișcarea sportivă a pasionaților modului sănătos de viață de toate vîrstele. Programul de concurs a fost extrem de simplu:componența echipei-5 sportivi si 3 sportive, iar la intreceri n-a existat cenzul  de vîrstă. Echipa din Costesti a fost condusă de Ștefan Petru în vîrstă de 25 de ani, agricultor de profesie, care a păstrat pasiunea față de sport după studiile din capitală.

Conducerea raionului intentionează să organizeze totodată o competitie cu caracter international.”Dorim  să organizăm un campionat raional la taekwondo cu participarea sportivilor invitați din alte raioane ale Moldovei. Și-au manifestat dorința de a participa și oaspeți din România”, a remarcat pentru www.olympic.md președintele raionului Ialoveni Anatolie  Dimitriu.

Programul campionatului raional include întreceri la 12 discipline sportive, car se vor desfasura pe parcursul următoarelor  luni la diferite baze sportive.

Nicolae Buceațchi

Back to top button