Noutăți

Regina sporturilor revine în actualitate

Indiscutabil, sectorul de aruncări a constituit principalul punct de atracție din cadrul campionatului Republicii Moldova la atletism în sală și aruncări lungi în aer liber pentru seniori și juniori. Așteptările s-au adeverit- Zalina Petrivscaia, clasată pe locul V la Jocurile Olimpice de la RIO 2016, a început  noul sezon cu un rezultat exelent- 73.80. De notat faptul, că în concursul masculin de aruncări fratele Zalinei, Serghei Marghiev a devnit campion cu rezultatul de 76.94. Sincere felicitări i-a adresat talentatei atlete Nicolae Piatac, prim-vicepreședinte al Comitetului Național Olimpic și Sportiv. Campionatul de iarna al Republicii Moldova a reunit la Sala Polivalentă din strada Andrei Doga peste 300 de sportivi și sportive, reprezentind 22 de echipe. Am asistat, de fapt, la o trecere în revistă a rezervelor « reginei sporturilor » la diversele incercări de sărituri, alergări, aruncări.

Pe parcursul celor două zile de întreceri s-a mai remarcat experimentata Ana Berghi. În prima zi Ana a obținut titlurile supreme la 60 metri, garduri, și 400 metri, plat. Cea de-a treia încercare s-a dovedit a fi de asemenea reușita-Ana a câstigat cu ușurinta cursa de calificare la 200 metri plat, iar mai tîrziu și finala probei. La o serie de probe mai puternici s-au dovedit a fi sportivii tiraspoleni. Astfel, la triplu salt, feminin, locul 1 i-a revenit Valeriei Pogorelova, iar la bărbați s-a remarcat Vladimir Letnicov, participant la Jocurile Olimpice de la RIO 2016.

Pentru prima dată la întreceri au asistat reprezentantii Agenţiei Naţionale Antidoping din Republica Moldova, care au oferit atlețilot broșuri cu tematica  prevenirii şi combaterii la nivel naţional a fenomenului de dopaj, încurajarea practicării unui sport curat în vederea protejării sănătăţii sportivilor şi respectării principiului de fair-play în sport.

Nicolae Buceațchi

Back to top button