Noutăți

Radu Albot a luptat eroic cu legendarul Roger Federer

Radu Albot a reușit un nou meci mare în 2019. Tenismenul moldovean l-a ținut în șah pe legendarul Roger Federer. Elvețianul a avut nevoie de mai mult de două ore pentru a trece de Radu Albot în turul doi de la turneul ATP de la Miami.
Albot a fost magnific în primul set pe care l-a început superb cu un break. Imediat Federer a avut și el 3 mingi de break în game-ul al doilea, dar Albot a jucat impecabil și a făcut 2-0. Apoi, jucătorul născut la Chișinău a ținut ritmul și a închis primul set, după 36 de minute de joc, scor 6-4.
Luptă mare și în setul al doilea. La scorul de 3-3, Albot a avut parte de o minge de break, ce putea înclina decisiv soarta partidei, dar experiența elvețianului și-a spus cuvântul. Roger Federer a forțat și a câștigat setul doi cu 7-5.
Povestea s-a repetat și în setul decisiv. La 3-3, Albot a avut parte de o minge de break în fața elvețianului. Numai că fostul lider mondial a întors game-ul. Federer s-a impus în final cu 6-3, după 2 ore și 11 minute de tenis de mare clasă.
Deși a pierdut la simplu, Radu Albot continuă la Miami Open în proba de dublu. Alături de georgianul Nikoloz Basilshvili cei doi vor juca în optimi în fata favoriților competiției, polonezul Lukasz Kubot și brazilianului Marcelo Melo.

foto: www.atptour.com

Back to top button