Noutăți

Tokyo a prezentat torţa olimpică, inspirată de floarea de cireş

Torța care va purta Flacăra Jocurilor Olimpice – Tokyo 2020 a fost prezentată lumii întregi de organizatori cu un an înainte de startul Ștafetei Flacării Olimpice. Torța, care în partea superioară are forma unei flori de cireș, cu cinci petale, simbolizând cele cinci cercuri olimpice, măsoara 71 centimetri lungime și are o greutate de 1,2 kilograme. A fost realizată din aluminiu reciclat, provenit în mare parte de la locuințele temporare construite pentru persoanele afectate de seismul urmat de tsunami, care a devastat estul Japoniei în anul 2011.
Design-ul Torței evocă de asemenea sloganul oficial ales pentru ștafeta – Hope Lights Our Way (Speranța ne luminează drumul).
Design-ul Tortei si traseul acesteia prin Japonia pana la ceremonia de deschidere au fost concepute in ideea intaririi mesajului de speranta pentru regiunile cele mai afectate de catastrofa din 2011.
De asemenea, a fost lansata emblema Stafetei Tortei Flacarii Tokyo 2020 care prezinta atat emblema Tokyo 2020, cat si o imagine stilizata care incorporeaza trei forme rectangulare de culoare rosie, in tonuri gardate, aranjate astfel incat sa ilustreze flacarile dinamice ale unei torte.
Flacara va fi aprinsa anul viitor pe data 12 martie, in Grecia, conform traditiei, iar pe 20 martie va sosi in Japonia, in orasul Matsushima, unul dintre cele mai afectate de tsunamiul din 2011, unde va fi expusa pana pe 21 martie. Stafeta Tortei va strabate apoi toata Japonia timp de 121 de zile – perioada care de obicei coincide cu inflorirea ciresilor in aceasta tara – si va ajunge pe Stadionul Olimpic din Tokyo, pe 24 iulie 2020. (cosr.ro)

Back to top button