Noutăți

Portrete de antrenori: Andrian Mardare despre antrenorul său Valeriu Lungu

Portrete de antrenori

Este născut în satul Nemțeni, raionul Hîncești, dar a început atletismul la Chișinău, la vârsta de 14 ani. S-au scurs deja 11 ani de când Andrian Mardare încearcă să arunce sulița cât mai departe. I-a reușit cu prisosință și în mare parte datorită antrenorului său, Valeriu Lungu.

 

”În primul rând este un om cu suflet foarte mare. Are foarte multe calități pozitive. Anume domnul Valeriu Lungu mi-a insuflat dragostea față de sport. Până în ziua de astăzi continuă să mă motiveze în foarte multe situații. Consider că în sport cel mai important este motivația oferită de antrenor. Este o persoană dură în situațiile când este nevoie și ne ține pe toți sportivii în priză. Depune foarte mult suflet și pentru asta îl respect foarte mult. Și-a dorit să arunc stabil peste 80 de metri și îmi reușește acest lucru de 3 ani. În fiecare zi vine cu noi idei, cu noi obiective și cu noi gânduri pentru a deveni mai buni”, a declarat Andrian Mardare, care pe 20 iunie a împlinit 25 de ani.

Valeriu Lungu este și om de afaceri, iar acest lucru l-a ajutat pe Andrian. ”M-a ajutat foarte mult. S-a investit mult în mine încă din perioada junioratului când era nevoie de cantonamente și de a pleca la competiții peste hotare. Cu condițiile oferite de stat nu cred că aș fi ajuns vreodată la așa nivel”, a menționat campionul european Under 23 din 2017 și campionul Universiadei Mondiale din 2019.

Back to top button