Noutăți

MOLDOVA ARE TREI MEDALII LA CAMPIONATUL MONDIAL UNIVERSITAR DE LUPTE

După două zile de întreceri disputante, în orașul Pecs din Ungaria a finișat turneul de lupte libere din cadrul Campionatelor Mondiale Universitare la lupte, aflate la cea de-a 11-a ediție. După ce în ziua deschiderii un debut promițător a consemnat campionul Moldovei printre seniori, ediția 2013, maestrul sportului Mihai Sava, distins cu medalia de bronz la categoria 65 de kilograme, ștafeta a fost preluată de alți doi sportivi moldoveni. Petr Ianulov și-a pastrat titlul suprem, cucerit la ediția precedentă a mondialelor universitare din 2010. Ianulov și-a asaigurat medalia de aur la categoria de 86 kilograme, după victoria repurtată în partida finală în fața americanului Kris Perri. Amintim, că Petr Ianulov este multiplu campion național de lupte libere, figurînd în lista candidaților pentru Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro din 2016. Un alt reprezentant al Școlii sportive din orașul Comrat și anume Evghenii Nedealco a cucerit medalia de aur la categoria 70 de kilograme.

Cu totalul de trei medalii (două de aur și una de bronz), selecționata Republicii Moldova se  situează în clasamentul provizoriu pe națiuni pe locul 3, fiind întrecută de reprezentativele SUA și Turciei, care au cucerit 7 și, respectiv, 6 medalii la actualul campionat.

În programul de concurs al mondialelor de la Pecs figureaza turneele de lupte greco-romane și lupte feminime, ultimele partide finale fiind programate pentru ziua de sînbătă, 12 iulie.

Back to top button