Lecții OlimpiceNoutăți

LECTIA OLIMPICA LA TABARA ”CAMPING”

În ziua de 9 iulie, la tabăra de vară pentru copii de la Vadul lui Vodă ”CAMPING” a avut loc Ziua Olimpică. Sărbătoarea sportului a culminat cu Lecția Olimpică, organizată de Comitetul Național Olimpic și Sportiv. Alături de participantul la Jocurile Olimpice Octavian Țîcu, Tînărul Ambasador al Moldovei la Jocurile Olimpice de la Nanjing Ana Maria Stratu, voluntarii olimpici Doina Meșină, Vitalie Grițco și Artiom Iurcenco, cei aproximativ 550 de copii au devenit parte a Mișcării Olimpice.

 

Tinerii sportivi au asistat la o prezentare pregătită special pentru ei din partea lui Octavian Țîcu, pe tema ”Sportul şi rolul său în modelarea personalităţii”, urmată de vizionarea filmului ”Odă Olimpicilor moldoveni” – un film despre participarea sportivilor moldoveni la Jocurile Olimpice. Pe lângă aceasta, copiii au făcut cunoștință cu echipa olimpică ce va reprezenta Republica Moldova la Nanjing 2014. Lecția Olimpică a devenit mai dinamică odată cu organizarea jocului interactiv ”Cunoaște sporturile olimpice”, unde copiii au demonstrat printr-o secvență scenică fiecare din cele 28 de probe sportive incluse în programul olimpic. Seara olimpică s-a încheiat cu oferirea de autografe din partea lui Octavian Țîcu și multe poze!
Prima Lecție Olimpică la Tabăra ”Camping” a trezit emoții pozitive și de mândrie din partea copiilor față de sportul moldovenesc!

Back to top button