Noutăți

Majoritatea sportivilor au ajuns în Satul Olimpic

Cu pași grăbiți, se apropie Jocurile Olimpice de iarnă din Coreea de Sud, ce vor avea loc în perioada 9-25 februarie. Majoritatea sportivilor din cele 92 de țări participante au sosit deja în Satul Olimpic din orașul PyeongChang.
Aici sunt 9 clădiri, cu 922 de apartamente. Sportivii se văd zilnic când iau masa, cantina activând 24 de ore din 24. Sportivii moldoveni Cristopher Hoerl și Nicolae Gaiduc, respectiv antrenorii Hans Frick și Nadejda Bria vor locui pe durata Olimpiadei în clădirea 108.
Gazda Olimpiadei de iarnă din acest an se bucură de o localizare absolut spectaculoasă. Orașul PyeongChang este considerat o alternativă interesantă nu doar pentru susținătorii sportivilor, ci și pentru turiști. Asta pentru că pe lângă calitatea de organizator al manifestației olimpice, iese în evidență și ca punct de atracție turistică.
Cine ajunge în ”Țara dimineților liniștite”, cum mai este supranumită Coreea de Sud, nu poate rata orașul PyeongChang și împrejurimile sale. Se va descoperi un teritoriu cu prevalență muntos, împânzit de parcuri naturale. Publicul are ocazia să viziteze zone de-a dreptul incredibile, cum ar fi munții Taebaek, Seoraksan sau Odaesan. De asemenea, se merită de vizitat Parcul Național Odaesan, cunoscut pentru vârfurile Birobong (1.563 metri) și Horyeongbong (1.561 metri).
PyeongChang se află în provincia Gangwon-do, în imediata vecinatăte a munților Taebaek, la o altitudine de 700 de metri față de nivelul apei. Districtul numără peste 43.000 de locuitori și se întinde pe o suprafață de 1.464 km pătrați. Este amplasat pe direcție estică față de capitala Seul, la 180 de kilometri depărtare.

Back to top button