Noutăți

Bun venit în PyeongChang! Moldova la braț cu Germania

Ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice din PyeongChang va avea loc pe 9 februarie, dar tradițional înaintea fiecărei Olimpiade are loc ceremonia de ”bun venit”. Dintre cei doi moldoveni calificați pentru turneul din Coreea de Sud la această ceremonie a fost prezent austriacul naturalizat Cristopher Hoerl, Nicolae Gaiduc urmând să sosească la PyeongChang pe 7 februarie.
Primarul Satului Olimpic le-a adresat tuturor echipelor participante un bun venit la Jocurile Olimpice. Apoi a fost arborat drapelul și interpretat imnul Comitetului Internațional Olimpic, după care în boxe a răsunat imnul de stat al țării prezente și a avut loc schimbul de cadouri între oficialul țării și țara gazdă. Pe data de 6 februarie au fost arborate drapelurile Republicii Moldova și Germaniei.
La ceremonia de ”bun venit” a fost prezentă și Cătălina Bojescu, voluntar pentru a doua oară la o ediție a Jocurilor Olimpice. ”Au fost o mulțime de emoții de tot soiul. Dar în primul rând emoții pozitive, emoții care îți conferă o căldură interioară la temperaturi joase de cel puțin -14 grade Celsius. Show-ul animat, cu elemente tradiționale coreene, a adus mulțimea din echipele prezente într-o euforie de dans ritmat. Sper că am reușit să vă aduc pentru o clipă până în pragul Jocurilor din PyeongChang”, spune Cătălina.
Cătălina a fost voluntar și la Jocurile Olimpice din 2012 de la Londra, acolo unde locuiește de mai mulți ani. ”După Londra 2012 mi-am dorit să fac voluntariat și la o ediție a Jocurilor Olimpice de iarnă. Mă bucur că am ajuns la PyeongChang, mai ales că selecția a fost una riguroasă. Aici atmosfera este foarte amicală. Lumea se ajută reciproc. Toți sunt amabili. Timp de trei săptămâni se muncește asiduu și nu doar pentru Republica Moldova, ci am ajutat multe alte țări înainte de venirea lor în Satul Olimpic ”, a adăugat Cătălina.

Back to top button