Noutăți

Nicolae Gaiduc va fi portdrapelul Moldovei la PyeongChang 2018

Nicolae Gaiduc va fi portdrapelul Republicii Moldova la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de iarnă din PyeongChang, programată vineri, 9 februarie de la ora 13:00 (ora Moldovei) și transmisă de TVR.
„Sunt onorat că am această ocazie de a fi portdrapelul Republicii Moldova la Jocurile din PyeongChang. Cu siguranță, vor fi emoții de nedescris. Abia aștept să debutez la o ediție a Jocurilor Olimpice”, a declarat Nicolae Gaiduc, în vârstă de 21 de ani.
Nicolae a început să practice biatlon și schi fond la vârsta de 14 ani la Poligonul Dinamo sub bagheta Nadejdei Bria. În 2011 a participat pentru prima dată la un turneu internațional, reușind să se remarce în Slovacia. Concurând la biatlon de vară, el a ocupat locul 1 la sprint și locul 2 la mass-start. Anul viitor s-a clasat pe locul 2 la Campionatul Țărilor Balcanice din Bulgaria, de asemenea la biatlon de vară. În 2013, el a concurat la Festivalul Olimpic al Tineretului European din Brașov în proba biatlon. Gaiduc este premiant la diferite turnee din România la schi fond și biatlon. Anul trecut, a participat pentru prima dată la Campionatul Mondial de schi fond printre seniori, care a avut loc în Finlanda.

Back to top button