Noutăți

Jurnaliștii sportivi au prezentat echipamentul sportiv pentru Bacu 2014

Un grup de ziariști sportivi de la posturile de televiziune au prezentat la terasa Palatului Național echipamentul din 15 piese al selecționatei Moldovei la prima ediție a Jocurilor Olimpice de la Baku (12-28 iunie, Azerbaidjan).

 Echipamentul a fost confecționat de firma spaniolă Joma. ”E o companie care cucerește mereu teren pe piața mondială, grație calității. Aveți onoarea să reprezentați țara la cea mai importantă competiție de pe continentul european. Vă doresc o evoluție reușită”, a subliniat în alocuțiunea rostită în fața echipei olimpice Nicolae Juravschi, președintele Comitetului Național Olimpic și Sportiv. ”Ne vom strădui să proslăvim țara cu rezultate înalte”, a spus medaliatul cu bronz la ediția din anul trecut a Campionatelor Mondiale la lupte libere, Mihail Sava. La festivitate a fost prezent Premierul Chiril Gaburici. ”Vă doresc să fiți o echipă puternică și să reprezentați destoinic țara. Primele pentru evoluțiile reușite nu le anunț, pentru că deja le cunoașteți”, a spus el.La prezentare a participat Ambasadorul Azerbaijanului în Republica Moldova Namig Hasan Oglu Alyiev.

Lotul moldovean include 86 de sportivi. Cei mai mulți dintre ei – 35 – vor concura la atletism. Performerii moldoveni vor evolua la 12 discipline sportive. Campionul Jocurilor Europene va fi remunerat de Guvern cu 200 mii de lei. Medaliatul cu argint va primi 150 mii de lei, iar posesorul medaliei de bronz 100 mii de lei.

La prima ediție a Jocurilor Olimpice vor participa peste 6000 de atleți. Aceștia vor lupta pentru cele 239 seturi de medalii la 19 discipline sportive. Primii vor  pleca la Baku pe 8 iunie membrii echipei de lupte a Republicii Moldova.

 Moldpres

Foto Nicolae Buceațchi

Back to top button