Noutăți

Drapelul Moldovei pe Stadionul Olimpic din Baku

Luptatorul de stil liber Mihai Sava, detonator al medalei de bronz la Campionatul Mondial 2014, a purtat cu demnitate si mindrie Drapelul Republicii Moldova la ceremonia de inaugurare a Jocurilor Europene . Spectacolul fastuos de deschidere a primei editii al Jocurilor Europene s-a desfasurat pe principal arena din capitala azera, inaugurate in luna martie 2015.

Spectacolul teatralizat a durat peste doua ore, prezentind celor peste 60 mii de spectatori momente din istoria si traditiile poporului azer. Evenimentul a fost urmarit si de personalitati din lumea politica europeana. Reamintim, ca la Jocurile Europene de la Baku participa peste 6 mii de sportivi din 50 de tari, concurenti la 30 de discipline.Pe parcursul intrecerilor vor fi disputate  253 de medalii de aur.

Astazi, 13 iunie,in prima zi a Jocurilor Europene un interes deosebit trezeste turneul la lupte greco-romane. Republica Moldova va fi prezenta la trei categorii de greutate. Campionul Europei Victor Cioban in virsta de 23 de ani se va duela in primul meci al categoriei de 59 kilograme cu reprezentantul Israelului Taruk. Campionul Moldovei la categoria 80 de kilograme Igor Besleaga se va confrunta cu cehul Pavel Powada. Cel mai dificil meci in debutul competitiei va avea de sustinut Daniel Cataraga, 71 kilograme. Sportuvul in virsta de 20 ani la lupta pentru calificare in compania azerului Rasul Ciumaev, campion mondial universitar, campion european si mondial printre juniori, detonator al locului 2 la Campionatul Mondial printre seniori, editia 2014.

Back to top button