Noutăți

Nicolae Timofti a înmînat drapelul de stat echipei olimpice care ne va reprezenta la Baku

Președintele Republicii Moldova Nicolae Timofti a înmînat drapelul de stat echipei olimpice care va reprezenta țara la prima ediție a Jocurilor sportive Europene. „Sportul este o modalitate de a arăta starea fizică, morală și spirituală a unei națiuni și sper că sportivii noștri se vor întoarce acasă cu rezultate bune. Îmi doresc ca tricolorul să fie ridicat de cît mai multe ori la Baku. Să-l păstrați cu onoare și cinste”, a menționat șeful statului.

Portdrapelul echipei olimpice, Mihai Sava, i-a spus șefului statului că membrii echipei olimpice vor reprezenta țara la cel mai înalt nivel. Prezent la reuniune, președintele Comitetului Național Olimpic, Nicolae Juravschi, a menționat că echipa Republicii Moldova este pregătită să obțină rezultate notabile la Olimpiada de la Baku. „Sportivii noștri experimentați sînt pregătiți să-și apere titlurile, iar cei mai tineri dintre ei își vor demonstra calitățile sportive în premieră. Așteptăm rezultate bune la box, atletism, lupte libere, dar și la celelalte probe”, a spus Nicolae Juravschi. În final, Nicolae Timofti a urat echipei olimpice succese și rezultate frumoase pe plan internațional. La eveniment au participat și Petru Caduc, Antrenor Emerit al Republicii Moldova și membrii echipei Olimpice.

Prima ediție a Jocurilor olimpice Europene se va desfășura în capitala Azerbaidjanului, Baku, în perioada 12-18 iunie a.c.. La olimpiadă vor participa peste 6000 de sportivi din 50 de țări. Republica Moldova va fi reprezentată de peste 80 de sportivi la 12 probe: înot, atletism, ciclism, tir cu arcul, tir, canoe, box, lupte, sambo, taekwondo, scrimă, judo.

Serviciul de presă al Președinției

Foto Nicolae Buceațchi

Back to top button