Noutăți

Nicolae Timofti a înmînat drapelul de stat echipei olimpice care ne va reprezenta la Baku

Președintele Republicii Moldova Nicolae Timofti a înmînat drapelul de stat echipei olimpice care va reprezenta țara la prima ediție a Jocurilor sportive Europene. „Sportul este o modalitate de a arăta starea fizică, morală și spirituală a unei națiuni și sper că sportivii noștri se vor întoarce acasă cu rezultate bune. Îmi doresc ca tricolorul să fie ridicat de cît mai multe ori la Baku. Să-l păstrați cu onoare și cinste”, a menționat șeful statului.

Portdrapelul echipei olimpice, Mihai Sava, i-a spus șefului statului că membrii echipei olimpice vor reprezenta țara la cel mai înalt nivel. Prezent la reuniune, președintele Comitetului Național Olimpic, Nicolae Juravschi, a menționat că echipa Republicii Moldova este pregătită să obțină rezultate notabile la Olimpiada de la Baku. „Sportivii noștri experimentați sînt pregătiți să-și apere titlurile, iar cei mai tineri dintre ei își vor demonstra calitățile sportive în premieră. Așteptăm rezultate bune la box, atletism, lupte libere, dar și la celelalte probe”, a spus Nicolae Juravschi. În final, Nicolae Timofti a urat echipei olimpice succese și rezultate frumoase pe plan internațional. La eveniment au participat și Petru Caduc, Antrenor Emerit al Republicii Moldova și membrii echipei Olimpice.

Prima ediție a Jocurilor olimpice Europene se va desfășura în capitala Azerbaidjanului, Baku, în perioada 12-18 iunie a.c.. La olimpiadă vor participa peste 6000 de sportivi din 50 de țări. Republica Moldova va fi reprezentată de peste 80 de sportivi la 12 probe: înot, atletism, ciclism, tir cu arcul, tir, canoe, box, lupte, sambo, taekwondo, scrimă, judo.

Serviciul de presă al Președinției

Foto Nicolae Buceațchi

Related Articles

Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker