Noutăți

Jocurile Olimpice de la Tokyo au fost amânate cu un an!

Premierul Japoniei, Shinzo Abe i-a propus președintelui CIO amânarea cu un an a Jocurilor Olimpice de la Tokyo, programate în perioada 24 iulie – 9 august 2020!
În acestă dimineață a avut loc o convorbire telefonică de urgență la care au participat Thomas Bach – președintele Comitetului Internațional Olimpic, Shinzo Abe – premierul Japoniei, Yuriko Koike – guvernatorul Tokyo și Yoshiro Mori – președintele Comitetului de Organizare Tokyo 2020.
”I-am cerut președintelui Bach să ia în considerare amânarea cu un an a competiției olimpice pentru ca sportivii să poată concura în cele mai bune condiții, pentru a avea Jocuri sigure și pentru ei și pentru spectatori. Președintele Bach a spus că e 100 % de acord!”, a precizat premierul Abe la televiziunea națională japoneză.
Guvernatorul Yuriko Koike a declarat reporterilor că s-a convenit ca Jocurile să se desfășoare în vara lui 2021 și vor fi branduite tot cu „Tokyo 2020”.
În istoria olimpică modernă, de 124 de ani, este pentru prima dată când o ediție a Jocurilor Olimpice este amânată. De 3 ori au fost anulate Jocurile din cauza războiului, 1916, 1940 și 1944. Războiul rece a dus la boicotarea edițiilor din 1980 și 1984.

Back to top button