Comunicate de presă

Adresarea Președintelui CNOS Nicolae Juravschi

”Situația globală legată de pandemia COVID-19 a impus adoptarea unei decizii fără precedent în istoria olimpică modernă – amânarea cu un an a ediției a 32-a a Jocurilor Olimpice de la Tokyo 2020. Pandemia a cauzat numeroase probleme pentru procesul de pregătire a sportivilor și a perturbat totalmente orarul competițiilor pentru calificare olimpică.

Decizia de amânare a Jocurilor Olimpice a fost una curajoasă, ținând cont de complexitatea evenimentului, dar și una extrem de necesară pentru a asigura sănătatea sportivilor și a tuturor persoanelor implicate: antrenori, arbitri, voluntari, organizatori, spectatori. Salut poziția CIO și a organizatorilor de a amâna Jocurile Olimpice pentru că vocea sportivilor a fost auzită și decizia a venit imediat în interesul sportivilor și familiei olimpice. Chiar dacă vor avea loc în 2021, Jocurile Olimpice vor păstra denumirea “TOKYO 2020”.

În aceste circumstanțe, CNOS va continua consultările cu CIO pentru a asigura mișcarea sportivă din țară cu informații actualizate și pentru a reevalua procesul de pregătire și calificare către Jocurile Olimpice. Încurajez sportivii noștri să fie vigilenți, să dea dovadă de răbdare și să nu să se expună pericolului de infectare. E important să trecem prin această situație grea împreună și să privim înainte cu respect și încredere. E nevoie să conjugăm toate eforturile noastre pentru a ne concentra spre o evoluție meritorie la cel mai mare spectacol sportiv.

Îmi exprim convingerea că Jocurile Olimpice de la Tokyo vor avea un mare succes, indiferent de data petrecerii lor.”

Back to top button