Noutăți

Încep pregătirile pentru Europenele 2014

După disputarea Campionatului Naţional de lupte libere printre seniori,  ediţia 2014, a venit rândul cadeților. La Centrul Sportiv de pregătire a loturilor naținale din bulevardul Decebal al capitalei,  pe saltelele de lupte s-au prezentat speranțele olimpice din orașele și raioanele Moldovei.

Concursul de selecție a candidaților în lotul național printre cadeți a reunit peste o sută  de pretendenți la titluri. Concomitent s-a disputat  turneul  feminin, în cadrul căruia a fost consemnat un nou succes al Emiliei Budeanu, finalistă a campionatului continental de tineret şi deținătoare a medaliei de aur la Mondialele din sezonul precedent. Emilia și-a  învins toate adversarele și a  fost declarată  campioană la categoria 48 de kilograme.

O luptă  disputată și spectaculoasă s-a dat în  partidele pentru întâietate la grupa de vârstă cadeți. La festivitatea de inaugurare vice-preşedintele Federaţiei naționale Valerii Zabolotnîi a specificat că deținătorii primelor locuri și-au asigurat participarea la Campionatul European, programat în luna mai în Bulgaria.

Vă prezentăm lista învingătorilor la grupa de vârstă cadeți 2014:

42 kg. Mihail Stavrii, Tiraspol,

46 kg. Alexei Harti, Cimișlia,

50 kg. Chemal Mocanu, Hîncești,

54 kg. Ion Șiolița, Strășeni,

58 kg. Ștefan Țonu, Ialoveni,

63 kg. Nicolae Lesnicov, Cimișlia,

69 kg. Maxim Carabadjac, Congaz,

76 kg. Marc Marcarean, Călărași,

85 kg. Gheorghe Erhan, Hînceși,

100 kg. Dimitrii Ceacusta, Tiraspol.

 

Nicolae Buceaţchi

Album FOTO!

Back to top button