Noutăți

Handbalul revine în Gura Bîcului

În  luna martie, la Liceul Teoretic din comuna Gura Bîcului, raionul Anenii Noi, a fost redeschisă secţia de handbal. De acum înainte, copii vor frecventa  de doua ori pe saptamină lecţiile de iniţiere  în domeniul jocului cu balonul mic.

Iniţiativa aparţine Federaţiei de Handbal din Republica Moldova (FHRM), care a selectat  raionul Anenii Noi pentru începutul  realizării programului de implementare şi de dezvoltare a jucului cu balonul mic în şcolile şi liceele din republică. Preşedintele Federaţiei Nicolae Piatac şi Nicolae Vizitiu, secretar general, au  oferit pasionaţilor handbalului zeci de mingi, echipament de joc şi literatură de specialitate, toate acestea având menirea să impulsioneze ocupaţiile copilor în sectiile sportive. Astfel, după o perioadă de peste zece ani, a fost reluată activitatea secţiei de hanbal, condusă pe timpuri de către Victor Şipitca, fost profesor de educaţie fizică, actualmente consilier al Primăriei.

“Nu ne vom opri aici, pentru că săptamîna viitoare ne vom deplasa în aceeaşi componenţă, cu aceleaşi cadouri, în raionul Ialoveni”, a specificat Nicolae Vizitiu, secretar general al FHRM.

Nicolae Buceatchi

Back to top button