Noutăți

Congaz, arena sportului din sudul Moldovei

Dansuri, muzică și turnee la diverse probe au figurat în programul manifestării cultural-sportive “KASIM”, desfasurate la Congaz, raionul Comrat.

Sărbătoarea națională “KASIM” au inaugurat-o elevii Liceului Teoretic „Bugeac”  din localitate, cunoscuți prin  cele doua locuri premiante, cucerite în cadrul Turneului republican de fotbal „Cupa Guvernului” rezervat juniorilor ( editiile din 2010 și 2012).Așa cum sportul și ocupațiile în sectiile de profil constituie o preocupare permanentă pentru copii din Congaz, tinerii sportivi au concurat alături de părinți la turneele de șah și joc de dame, tenis de masă și lupta natională pentru premiul traditional “berbecul viu”.În lista invingătorilor au figurat Dimitrii Carastoianov, absolvent al Liceului Teoretic “Bugeac”, precum și Vasile Esir, director al Școlii sportive pentru copii si juniori, fondate la inițiativa administrației publice locale. Evenimentul cultural-sportiv a culminat cu ceremonia de inaugurare  a  “Aleeei cunoștințelor”, iar în lista oaspeților de onoare au figurat, printre alții,  antrenorii emeriți ai Republicii Moldova Eugen Cristi și Anatolii Raevschi, care și-au adus aportul nemijlocit la promovarea  talentelor sportive din sudul Moldovei. Zeci de copii din Congaz, pasionați ai probelor individuale, au devenit pe parcursul anilor premianți și campioni naționali la lupte libere.

 Printre oaspeții de onoare a evenimentului s-a numărat  si Mehmet Selim Kartal, Ambasadorul Turciei în Republica Moldova.

Directorul Liceului teoretic “Bugeac” Iordan Iasibaș a adresat sincere mulțumiri foștilor absolvenți, care au contribuit nemijlocit la asfaltarea unei porțiuni de drum și amenajarea trotuarului pentru pietoni în fata Liceului.

«Noi am susținut și vom  susține sportul și cultura, acordăm ajutoare pensionarilor. Viitorul aparține tinerei generații. Vin cu un apel- de a susține tineretul, sportul și cultura. Si atunci  totul va fi bine la noi  în țară», a remarcat pentru www.olympic.md principalul organizator al manifestarii, maestrul sportului la lupte libere Mihail Caraseni.

Back to top button