Noutăți

Adunarea Generală ACNO. 5-8 noiembrie 2014

Între 5 și 8 noiembrie 2014, Secretarul General CNOS Cristina Vasilianov și Vice-președintele CNOS Victor Peicov au participat la cea de-a XIX-a Adunare Generală ACNO în Bangkok, Tailanda.

Sheikh Ahmad Al-Fahad Al-Sabah a fost reales în funcția de președinte al ACNO (Asociația Comitetelor Naționale Olimpice) pentru perioada 2014-2018 de către 203 CNO (Comitete Naționale Olimpice) la cea de-a XIX-a Adunare Generală ACNO în Bangkok, în urma unui termen provizoriu de doi ani la conducerea organizației.

Patrick Hickey a fost, de asemenea, reales în funcția de Prim-vicepreședinte ACNO în timpul Adunării Generale a XIX-a ACNO. Sheikh Ahmad Al-Fahad Al-Sabah și Patrick Hickey au sactivat în calitate de președinte ACNO și Prim-vicepreședinte ACNO, respectiv de la Adunarea Generală a ACNO de la Moscova 2012.

Pe parcursul celor doi ani în calitate de președinte ACNO, Sheikh Ahmad Al-Fahad Al-Sabah a inaugurat o nouă eră de modernizare. Pe lângă actualizarea Constituției ANOC și crearea a nouă Comisii ACNO și grupuri de lucru pentru a adăuga un nou impuls procesului de reformă, președintele ACNO a lansat un nou logo ACNO, site-ul și platforme sociale și a transferat sediul ACNO la Lausanne. Președintele și Prim-vicepreședinte  vor îndeplini un mandat de patru ani, susținut unanim în Bangkok.

Cina primei Gale a Premiilor ACNO a avut loc pe 7 noiembrie – în această seară președintele ACNO Sheikh Ahmad Al-Fahad Al-Sabah a felicitat CNO, sportivii și toată familia olimpică pentru contribuția remarcabilă în Mișcarea Olimpică. Gala Premiilor ACNO va deveni un eveniment periodic în calendarul olimpic.

A XIX-a Adunare Generală ACNO a avut loc pe parcursul a două zile, la care au participat aproape 1.000 de delegați reprezentând întreaga Mișcare Olimpică, demonstrând colaborarea strânsă între CNO și toate părțile implicate în Mișcarea Olimpică. Deschis pentru mass-media – care a reflectat angajamentul organizației pentru transparență – Adunarea Generală a aprobat o serie de rezoluții, inclusiv: susținerea unanimă a Agendei Olimpice 2020 sub conducerea președintelui CIO Thomas Bach.

Adunarea Generală a confirmat angajamentul complet al ACNO de a aduce o contribuție valoroasă la dezvoltarea Mișcării Olimpice, aprobând toate cele 40 de propuneri CIO. Următoarele amendamente la Constituția ACNO au fost aprobate:

  • cea mai importantă prevedere fiind ca fiecare Asociație Continentală să aleagă cel puțin un membru de sex feminin dintre reprezentanții în Consiliului Executiv ACNO
  • noul logo ACNO – întruchiparea fizică a noului, dinamismului și modernizării
Back to top button