Comunicate de presăNoutățiParis 2024

Comunicat de presă | Mai aproape de PARIS 2024

Astăzi, în incinta Casei Olimpice a avut loc o conferință de presă dedicată Jocurilor Olimpice de la Paris 2024 și evenimentului Starturi Olimpice.
Republica Moldova are la moment 13 sportivi calificați la 7 probe la Jocurile Olimpice de la Paris 2024: Anastasia Nichita, Irina Rîngaci, Victor Ciobanu, Valentin Petic și Mariana Draguțan (toți – lupte), Serghei Tarnovschi, Daniela Cociu și Maria Olărașu (toți – canoe), Dan Olaru (tir cu arcul), Alisa Glinka (echitație), Anna Dulce (tir), Marin Robu (haltere) și Zalina Marghieva (atletism).
Președintele CNOS Nicolae Juravschi a felicitat membrii Echipei Olimpice și a îndemnat toată societatea să îi susțină.
Ambasadorul Franței în Republica Moldova, Excelența sa Paul Graham le-a urat mult succes sportivilor noștri și a relatat despre diverse proiecte de colaborare cu CNOS în vederea promovării Jocurilor Olimpice de la Paris 2024.
Calea olimpică nu poate fi realizată fără suportul partenerilor și a sponsorilor. Sponsor general al Echipei Olimpice a devenit compania Victoriabank, care este o bancă de top din Moldova cu peste 300.000 de clienți activi și care activează de aproape 35 de ani.
Vinăria Purcari Wines este Partener general al CNOS și reprezintă unul dintre cele mai valoroase și renumite domenii ale Europei de Est. Purcari este recunoscut în toată lumea pentru vinurile sale super-premium.
Compania FPC Bioprotect SRL, care este unul dintre liderii pe piața serviciilor din sectorul agricol al Republicii Moldova, este Sponsor al CNOS.
De asemenea, în cadrul conferinței s-a anunțat despre parteneriatul cu compania aeriană HiSky, care va fi transportatorul oficial al Echipei Olimpice la Jocurile Olimpice de la Paris.
Reprezentanții partenerilor olimpici au adresat cuvinte de încurajare Echipei Olimpice a Republicii Moldova, exprimându-și încrederea că vor reprezenta cu demnitate țara la Jocurile Olimpice de la Paris 2024.
CNOS a informat opinia publică despre organizarea evenimentului Starturi Olimpice pe data de 18 mai în Parcul Valea Morilor.
Evenimentul este dedicat Zilei Sportivului și a Mișcării Olimpice, care este sărbătorită în Republica Moldova în a treia sâmbătă a lunii mai.
În cadrul evenimentului va avea loc o Cursă de alergări pentru toți doritorii, o competiție sportivă între Liceele municipiului Chișinău, organizată de Federația Sportului Școlar, dar și diverse alte activități demonstrative și culturale.
CNOS ține să adreseze mulțumiri partenerilor evenimentului Starturi Olimpice 2024: Victoriabank, Purcari, Bioprotect, Aqua Unica, Joma, HiSky și Fundația ALT.
Back to top button