Lecții Olimpice

Comitetul Național Olimpic și Sportiv te îndeamnă să fii ECO!

CNOS (Comitetul Național Olimpic și Sportiv) al Republicii Moldova și Fundația Campionilor Olimpici organizează pe data de 23 septembrie 2023 ediția a VIII-a a evenimentului Olympic ECOFest 2023 | Practicăm sportul într-un mediu curat!
Acest eveniment se înscrie, de asemenea, în cadrul Săptămânii Europene a Sportului, promovând îndemnul #beactive.
Prin proiectul Olympic EcoFest, organizatorii își propun educarea ecologică a chișinăuienilor, promovarea sportului și a educației cu privire la mediul înconjurător, subliniind angajamentul organizațiilor sportive pentru soluționarea problemelor de ecologie.
Olympic EcoFest va avea loc în Parcul Valea Morilor, locul îndrăgit de odihnă al chișinăuenilor. Motto-ul proiectului Olympic EcoFest este : Practicăm sportul într-un mediu curat.
Majoritatea tinerilor își petrec timpul în încăperi închise. Olympic Eco Fest este un îndemn de a face mișcare în aer liber, de a descoperi sporturi noi, de a îndepărta copii de la televizoare și computere, de a combate modul de viață sedentar și de a transmite participanților mesajul că natura unde te odihnești trebuie păstrată pentru generațiile ce urmează.
În cadrul evenimentului Olympic EcoFest, care a ajuns anul acesta la a 8-a ediție, vom combina practicarea sportului cu diverse activități ecologice: plantarea copacilor, salubrizarea teritoriului, victorine și concursuri cu tematică ecologică.
Pe parcursul edițiilor anterioare, membrii Familiei Olimpice au plantat peste 300 de copaci, rezultatul efortului fiind vizibil, astfel în Parcul Valea Morilor au fost completate deja câteva alei.
În cadrul evenimentului vor avea loc diverse competiții la volei, badminton, fotbal de plajă, pentatlon modern karate, taekwondo, teqball, scrimă și altele.
Federația Sportului Școlar organizează un concurs grandios între Liceele din municipiul Chișinău.
De asemenea, competiția de caiac-canoe “Golden Canoe: Nicolae Juravschi – Victor Reneiski” își va desemna câștigătorii.
Vino în parcul Valea Morilor pe data de 23 septembrie, la orele 09.30 pentru a petrece o zi activă, a descoperi frumusețea sportului și pentru a învăța să fim Eco.
Adresăm mulțumiri partenerilor, care contribuie la organizarea acestui eveniment:
Back to top button