Noutăți

Turneul “Moldova Cup” a avut loc în orașul Nishikawa din Japonia

În orașul Nishikawa, prefectura Yamagata, Japonia a avut loc Competiția de canoe “Moldova Cup”.
Această competiția a fost instituită în ajunul Jocurilor Olimpice din Tokyo 2020. Primăria orașului Nishikawa a semnat un Acord de colaborare cu CNOS din Republica Moldova, în baza căruia sportivii noștri au beneficiat de cantonamente de pregătire în Japonia.

Locuitorii orașului Nishikawa au sărbătorit rezultatele excelente realizate de canoiștii noștri Serghei Tarnovschi, Daniela Cociu, Maria Olărașu și antrenorii Nicolae Juravschi și Victor Reneiski la Jocurile Olimpice din Japonia 2020, contribuind la promovarea acestei probe în regiunea niponă.
În semn de apreciere a prieteniei sportive, Primăria orașului Nishikawa organizează anual competițiile de canoe “Moldova Cup”.

Peste 170 de participanți s-au adunat la startul competiției “Moldova Cup” din acest an.
Primarul orașului Nishikawa Daishi Kanno a felicitat sportivii și a subliniat importanța cooperării sportive dintre țările noastre.

În discursul său, Ambasadorul Republicii Moldova în Japonia Dumitru Socolan a mulțumit organizatorilor pentru buna desfășurarea a turneului și a menționat că toți cei trei sportivi, care au beneficiat de ospitalitatea orașului Nischikawa în anul 2021, au obținut calificări pentru participare la Jocurile Olimpice de la Paris 2024. Domnul Dumitru Socolan a participat la ceremonia de premiere și a felicitat câștigătorii.

Back to top button