Noutăți

CIO răspunde la întrebările sportivilor privind JO de la Tokyo

Comisia de sportivi a CIO (Athletes Commission) a efectuat la finalul lunii martie un apel cu peste 150 de reprezentanți de sportivi din întreaga lume care au obținut cote de participare la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020. Acest apel a fost creat pentru a colecta un feedback și pentru a răspunde la întrebările sportivilor prin intermediul reprezentanților din rândurile sportivilor în urma reprogramării Jocurilor Olimpice Tokyo 2020 pentru data de 23 iulie 2021.

Președintele CIO și o serie de directori ai CIO au fost prezenți și au răspuns la întrebările sportivilor privind sistemele de calificare, atenuarea căldurii, solidaritatea olimpică, anti-dopajul și multe altele.

Punând în primul rând sportivii și sănătatea publică, decizia pentru noile date de organizare și desfășurare a jocurilor a fost luată cât mai curând posibil pentru a permite sportivilor, Comitetelor Naționale Olimpice și Federațiilor Internaționale o perioada maximă de pregătire pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020 din 2021.

Toți sportivii și locurile de cotă deja calificate vor rămâne asigurate pentru sportivii respectivi și Comitetelor Naționale Olimpice cu același principiu potrivit căruia Comitetele Naționale Olimpice vor confirma în cele din urmă delegarea echipelor respective. Evenimentele și sistemele de calificare vor fi coordonate și adaptate cu Federațiile Internaționale pentru a confirma procesul pentru locurile rămase. Acestea dar și alte subiecte au fost abordate în cadrul video-conferinței precum: finanțarea Solidarității Olimpice, ajustările calendarului la sporturi în 2021, atenuarea căldurii la Jocurile Olimpice și programul competiției olimpice.

 

Cuvânt înainte de Kirsty Coventry,

Aș dori să vă mulțumesc tuturor pentru contribuțiile pe care le-ați acordat marți la rețeaua globală de reprezentanți ai sportivilor. Ca întotdeauna, suntem dornici să auzim părerile și sugestiile tuturor și să ne asigurăm că vom continua să ne implicăm și să reprezentăm părerile sportivilor din întreaga lume.

După cum ați văzut până acum, noile date pentru Jocurile Olimpice vor fi 23 iulie – 8 august 2021.

După sfaturile OMS în special, se crede că această dată este cea mai sigură pentru participarea la jocuri. În prezent, nu știm când sportivii vor putea să se antreneze și să se pregătească pe deplin, astfel încât JO de vară maximizează timpul disponibil pentru pregătirea sportivilor și pentru organizarea celorlalte evenimente de calificare olimpică.

Comisia Sportivilor a CIO este încântată că datele ar putea fi confirmate atât de rapid. Această confirmare va oferi sportivilor certitudinea necesară pentru a începe planificarea lor pentru 2021 și vă va permite, de asemenea, să vă concentrați pentru a vă păstra în siguranță pe voi și familiile dvs. în acest timp provocator.

În calitate de președinte al Comisiei de sportivi a CIO, în ultimele săptămâni am fost la toate apelurile cu Consiliul Executiv al CIO pentru a discuta despre această amânare și noile date înainte de a mă alătura reprezentanților sportivilor pentru a vă ajuta și să vă răspundem la întrebări. De asemenea, fac parte din Comisia de coordonare de la Tokyo 2020 și, prin urmare, voi continua să reprezint opiniile și nevoile sportivilor cu privire la toate deciziile necesare pentru planificarea jocurilor pe măsură ce avansăm.

Încurajator este faptul că astăzi în timpul convocării conferinței vedem că eforturile continue ale Comisiei Sportivilor a CIO a angajat comunitatea de sportivi într-un mod transparent și semnificativ în sprijinirea sportivilor la nivel mondial au fost recunoscute și apreciate copleșitor de atât de mulți reprezentanți ai sportivilor.

În același timp, a fost foarte motivant să auzim că au fost accentuate și susținute principiile pe care Comisia Sportivilor a CIO le urmează în îndeplinirea misiunii sale în toate aspectele activității sale, inclusiv contribuția sa la desfășurarea Jocurilor Olimpice de la Tokyo 2020. Importanța acestor principii a fost recunoscută și susținută și de unii dintre reprezentanții sportivilor în apel.

Aș dori să reiterez că vom continua să lucrăm după aceste principii în viitor. Acestea au fost aceleași principii care ne-au ghidat pe noi, Comisia sportivă a CIO și Comitetul executiv al CIO în procesul de luare a deciziilor legate de amânarea Jocurilor Olimpice de la Tokyo 2020. Sunt mândru că, în toate deciziile, am onoarea de a reprezenta vocea ta, vocea sportivilor.

Vom continua să vă sprijinim pe toți în aceste perioade foarte provocatoare prin:

-comunicare activă cu toți sportivii și reprezentanții sportivilor din cele 206 Comitete Naționale Olimpice, Federațiile Internaționale și Asociațiile continentale ale 206 Comitetelor Naționale Olimpice în viitor;
–  vom publica actualizări periodice pentru tine pe Athlete365, ținând de apeluri de conferință și interacționea cu tine prin e-mail.

Vă mulțumim tuturor sportivilor care ați păstrat legătura cu noi în ultimele săptămâni – este vital pentru noi să vă reprezentăm și să vă auzim vocea. Vă rugăm să continuați să împărtășiți cu noi orice gânduri și idei.

Încă o dată, vă îndemn pe toți să rămâneți în siguranță, să vă păstrați familia în siguranță și să ne contactați cu orice întrebări.

Salutări calde,

Kirsty Coventry

Sistemul de calificare

Apreciem foarte mult faptul că toate Federațiile Internaționale și-au suspendat evenimentele de calificare olimpică. Acest lucru este important, deoarece recunoaștem cu toții că sportivii se confruntă cu provocări extraordinare în pregătirea lor, precum și cu circumstanțele personale din țările lor. S-a convenit că nu trebuie programate alte evenimente de calificare decât dacă se poate garanta că există un acces corect și de asemenea, o pregătire corectă și adecvată pentru sportivii și echipele concurente.

Vă încurajăm să colaborați cu Federațiile Internaționale. Atunci când reprogramăm evenimentele de calificare, considerentele noastre de sănătate și siguranță ale sportivului sunt principiile noastre principale de care ne ghidăm. Odată cu amânarea Jocurilor Olimpice de la Tokyo 2020 pentru iulie 2021, cu siguranță a eliminat presiunea cu privire la necesitatea reprogramării imediat a evenimentelor de calificare rămase și ar trebui să luăm colectiv o decizie pentru timpul necesar și să fim prudenți în reprogramarea acestor evenimente.

Desigur, 57% din locurile de cotă de la Jocuri au fost deja completate, iar cei care s-au calificat își vor păstra locul cu același principiu potrivit căruia Comitetele Naționale Olimpice vor confirma delegarea echipelor respective. În unele sporturi, limitele de vârstă pot fi atinse și depășite de anumiți sportivi. Vom lucra individual cu Federațiile Internaționale pentru a ne adapta în consecință și a clarifica acest lucru cât mai curând posibil.

Echipa CIO lucrează acum îndeaproape cu Federațiile Internaționale pentru a finaliza adaptările necesare sistemelor de calificare Tokyo 2020 ca urmare a noilor date. Acestea vor urma principiile originale ale fiecărui sistem specific sportului și disciplinei. Scopul este să le finalizăm în săptămânile următoare.

Suntem conștienți că în vara anului 2021 există deja o serie de evenimente programate să aibă loc în diferite sporturi.

Suntem într-o serie de discuții active cu mai multe Federațiile Internaționale și Comitete Naționale Olimpice cu care s-a lucrat minunat până acum, cu Campionatele Mondiale de atletism un exemplu al unui astfel de eveniment care a fost programat.

Există, de asemenea, o pagină dedicată pe Athlete365 cu link-uri către toate site-urile Federațiile Internaționale, de unde puteți afla mai multe detalii.

Finanțare din partea Solidarității Olimpice

Având în vedere că Jocurile au fost amânate cu 12 luni, a fost pusă problema dacă finanțarea Solidarității Olimpice va continua în numeroase programe.

Pentru sprijinul legat de Tokyo, putem confirma că bursele de la Solidaritatea Olimpică vor continua până în 2021. În prezent, există 1.600 de bursieri de sportivi în 185 de Comitete Olimpice Naționale. Solidaritatea Olimpică se va extinde și în 2021, bursele de sportivi pentru refugiați, subvențiile pentru susținerea echipei și subvențiile pentru Jocurile Olimpice. Ca o remarcă, subvenția pentru activitatea sportivă a Comitetelor Naționale Olimpice anunțată în 2019 va fi încă disponibilă pe tot parcursul anului 2020.

Reducerea riscului de căldură și climatizare

Contramăsurile de căldură convenite și testate între Comitetul de Organizare Tokyo 2020, CIO și Federațiile Internaționale (IF) pentru a proteja sportivii de căldură și de condițiile meteorologice nefavorabile vor fi complet reproduse în 2021.

Cu o altă vară care va merge înainte ca Jocurile să aibă loc, vom folosi acest lucru ca o oportunitate pentru a testa și îmbunătăți măsurile noastre de căldură și climatizare a temperaturilor adverse pentru a avea un sistem care este din ce în ce mai sigur și benefic pentru toți sportivii și spectatorii.

În plus față de informațiile existente deja pe Athlete365 pentru sportivii care vor ajuta la atenuarea căldurii, vom publica și măsurile de atenuare a căldurii care vor fi luate în timpul Jocurilor.

Politica Anti-doping

Comenzile de misiune pentru testare au fost amânate sau anulate în multe țări, din cauza măsurilor de mișcare și interacțiune restrânse care au fost instituite de guvernele naționale pentru a controla răspândirea COVID-19. Prioritatea CIO de a proteja sănătatea tuturor și de a ajuta la abordarea răspândirii COVID-19 se aplică și tuturor celor implicați în programele anti-doping din întreaga lume.

O serie de măsuri în lupta împotriva dopajului au și vor fi luate în continuare pentru a proteja sportivii curați și pentru a se asigura că Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020 și evenimentele de calificare să aibă loc în cele mai bune condiții posibile.

  1. CIO are deja în funcțiune un grup de experți pre-jocuri administrat de Agenția Internațională de Testare (ITA) care implică experți antidoping din Federațiile Internaționale (IF) și Organizațiile Naționale Antidoping (NADOs), în consultare cu Organizația Antidoping Mondială (WADA), care va contribui la atenuarea impactului acestei reduceri la testare. Acest grup de experți va emite noi recomandări pentru testarea potențialilor sportivi olimpici, având în vedere datele confirmate ale Jocurilor Olimpice Tokyo 2020 și va monitoriza îndeaproape finalizarea recomandărilor de testare. WADA monitorizează programele de testare din întreaga lume – inclusiv în contextul dat – și se va asigura că sistemul poate reveni la puterea maximă cât mai repede posibil odată ce diferitele restricții sunt ridicate.
  2. În urma anunțului președintelui CIO, în noiembrie 2019, probele pre-jocuri vor fi stocate timp de 10 ani, astfel încât, dacă vor fi disponibile noi metode analitice, vor putea fi utilizate în viitor. Succesul reanalizei probelor de la Beijing 2008 și Londra 2012 oferă un element de descurajare suplimentară, deoarece arată că sportivii care folosesc substanțe interzise în această perioadă de testare redusă pot fi prinși în viitor. De asemenea, WADA încurajează organizațiile anti-doping (ADO) – NADO și Federațiile Internaționale – să acorde prioritate depozitării eșantioanelor prelevate după pandemia COVID-19. De asemenea, WADA încurajează ADO-urile să adune informații în această perioadă care pot fi utilizate în viitor.
  3. Grupul de experți pre-jocuri va folosi această informație pentru a ajusta în consecință planul său de distribuție a testelor în perioada premergătoare jocurilor; și apoi Agenția Internațională de Testare la Jocuri în sine.
  4. În cele din urmă, pașaportul biologic pentru sportivi (ABP) va continua să fie un program important în următoarele săptămâni și luni, deoarece va permite ADO-urilor să identifice orice rezultat anormal în testele sportivilor pe o perioadă de timp, chiar dacă în prezent există lacune în planificarea de testare.

Vă rugăm, de asemenea, consultați Îndrumarea WADA și întrebările sportivilor pe următoarele platforme:

https://www.wada-ama.org/sites/default/files/resources/files/20200320_covid-19_update_en.pdf

https://www.wada-ama.org/sites/default/files/resources/files/covid-19_qaforathletes_en_0.pdf

Siguranța la jocuri

Este vital să ne amintim că jocurile urmează să meargă înainte cu sprijinul OMS. Amânarea Jocurilor Olimpice de la Tokyo 2020 până în vara anului 2021 oferă mai mult de un an pentru a dezvolta tratamente și pentru a permite asistența medicală eficientă până la jocuri.

Siguranța și sănătatea sportivilor și a tuturor celor implicați au fost întotdeauna și va continua să fie prioritatea noastră. Ceea ce s-a lămurit este faptul că Jocurile vor avea loc doar într-un mediu sigur atât pentru dvs. cât și pentru toți cei implicați.

OMS a emis sfaturi cu privire la orice, de la testare, carantiniere, urmărire și așa mai departe în legătură cu pandemia COVID-19 și avem o grupă de lucru pentru toți partenerii cu OMS, Tokyo 2020 și autoritățile japoneze de sănătate axate pe măsurile de atenuare care vor fi Necesare.

Programul competiției la Jocuri

Programul de competiție existent la Tokyo 2020 va fi folosit ca bază pentru Jocurile de anul viitor. Trebuie luate în considerare multiple considerente, inclusiv disponibilitatea locurilor, dar, dacă este posibil, programul competiției va rămâne același.

Comunicare continuă

Ca parte a eforturilor noastre continue de a vă menține informat și cât mai actualizat cu privire la impactul COVID-19, vom continua să publicăm cele mai recente informații și sfaturi pentru sportivi Athlete365.

Este crucial să rămâneți la curent cu informații credibile direct de la OMS, pe care le puteți găsi pe site-ul menționat mai jos.

Mizăm pe sprijinul dvs. și pe ajutorul dvs. pentru a ne asigura că colegii noștri sportivi primesc informații corecte și credibile. Vă rugăm să împărtășiți aceste comunicări cu colegii dvs. sportivi și luați legătura dacă aveți întrebări sau feedback, trimițându-ne un e-mail la Athlete365@olympic.org sau folosind aplicația comunității Athlete365.

( https://www.olympic.org/athlete365/apps_ )

 

Back to top button