Noutăți

Anastasia Nichita continuă pregătirile către Jocurile Olimpice

Este dezamăgită de amânarea Jocurilor Olimpice, însă privește partea plină a paharului. Luptătoarea Anastasia Nichita spune că va acumula experiența necesară până în 2021 și se va pregăti minuțios de Olimpiada de la Tokyo.
”Un pic m-am dezamăgit. Desigur nu este nimic pierdut. Este ca un bonus pentru că voi avea posibilitatea să mă pregătesc mai departe și să acumulez mai multă experiență”, a declarat Anastasia Nichita, care în luna februarie a devenit campioană europeană printre senioare.
În perioada de carantină, Anastasia urmează un program special de pregătire. Comunică zilnic cu antrenorul Tudor Cîrlan. ”Am un program prin video. Antrenorul mă monitorizează în fiecare zi. Mă strădui să nu exagerez cu mâncarea pentru că nu trebuie să depășesc kilogramele pe care le am. În această perioadă mai mult citesc”, a mai spus Anastasia.
În acest moment, Moldova are 7 sportivi calificați la Jocurile Olimpice de anul viitor: atleții Serghei Marghiev, Zalina Petrivskaya, Dimitriana Surdu, Lilia Fisikovici, arcașa Alexandra Mîrca, înotătoarea Tatiana Salcuțan și luptătoarea Anastasia Nichita.
Jocurile Olimpice de la Tokyo vor avea loc în perioada 23 iulie – 8 august 2021.

Back to top button