Noutăți

70 de ani de la prima celebrare Olympic Day

Pe data de 23 iunie 2018 se împlinesc 70 de ani de la prima celebrare Olympic Day (Ziua Olimpică), iar pentru a marca această aniversare, Comitetul Internațional Olimpic (CIO) a lansat videoclipul denumit Unitedby Olympism. Prin materialul video se încearcă definirea olimpismului și se subliniază faptul că acesta este o filozofie a vieții care reunește sportul, cultura și educația în beneficiul omenirii.
United By a fost lansat pentru a sărbători puterea Valorilor Olimpice – Excelența, Prietenie și Respect – în fiecare parte a vieții și pentru a oferi o lume mai bună acum și pentru generațiile viitoare, arată lumii rolul pe care Mișcarea Olimpică îl poate juca în deschiderea ușilor pentru pace și cum sportul poate construi poduri și aduce oamenii împreună.
O dovadă incontestabilă a fost defilarea, împreună, a delegațiilor Coreei de Sud și Coreei de Nord la Jocurile de iarnă PyeongChang 2018.
Pentru a continua creșterea gradului de conștientizare a Olimpismului, CIO va lansa, de asemenea, primul Forum Olimpismul în Actiune la Buenos Aires, în Argentina, în zilele de 5 și 6 octombrie 2018. OiAF va reuni reprezentanți din întreaga Mișcare Olimpică și societate, în general, pentru a deschide noi dialoguri, pentru a discuta despre provocările globale și pentru a împărtăși experiențele inovatoare cu scopul de a mobiliza în continuare sportul pentru a crea o lume mai bună.

Back to top button