Noutăți

Jaguarul Pandi, mascota JOT Buenos Aires 2018

Organizatorii ediției din acest an a Jocurilor Olimpice de Tineret care vor avea loc la Buenos Aires în perioada 6-18 octombrie au anunțat mascota oficială a competiției denumită #Pandi! Simpatica figurină reprezintă un jaguar, una dintre cele mai emblematice specii de pisici sălbatice întâlnite în partea de nord a Argentinei.
Potrivit gazdelor, #Pandi simbolizează dorința ca JOT Buenos Aires 2018, prima ediție a unei competiții olimpice unde numărul participanților de sex feminin va fi egal cu al celor de sex masculin, să servească drept sursa importantă de inspirație pentru a construi o lume mai bună prin sport.
Mascotele olimpice de tineret joacă un rol fundamental în răspândirea mesajului evenimentului și a valorilor olimpice – prietenie, respect și excelență, în rândul diferitelor medii sociale, dar în special a tinerilor fani și a sportivilor.
Jaguarul care trăiește în regiunea nordică a Argentinei este o specie pe cale de dispariție, iar prin alegerea acestuia ca mascotă a JOT Buenos Aires 2018, organizatorii competiției speră să crească gradul de conștientizare a oamenilor cu privire la riscul dispariției totale a speciei. (cosr.ro)

Back to top button