Noutăți

Nicolae Juravschi, invitat să celebreze Ziua Olimpică în România

La Șirnea, peste 200 de copii și iubitorii de sport de la 12 școli din România au venit în pitoreasca localitate de la poalele munților Piatra Craiului pentru a sărbatori Ziua Olimpică – ziua în care, pe 23 iunie 1894, a fost înființat Comitetul Internațional Olimpic (CIO), sarbătorită de 70 de ani în întreaga lume.
Președintele Comitetului Național Olimpic și Sportiv, Nicolae Juravschi a urmărit evenimentul alături de președinte Comitetului Olimpic și Sportiv Român, Mihai Covaliu.
La finalul crosului, au avut loc și câteva întreceri de alergare în viteză, iar pentru a-i încuraja pe copii să facă sport, cei cinci campioni olimpici prezenți la manifestările de la Șirnea – Mihai Covaliu – aur la sabie individual, la Sydney 2000; Marica Puică, aur la 3.000 m; la Los Angeles 1984; Paula Ivan – aur, la 1500 m, la Seul 1988; Nicolae Juravschi – dublu medaliat cu aur la canoe dublu la 1000 și 500 m, la Seul 1988, au făcut o cursa demonstrativă.
Toți participanții la Crosul Ziua Olimpică, care au trecut linia de sosire, au primit medalii și diplome „Olympic Day”. Simona Amânar, Marica Puică și Paula Ivan, dar și Arthur Hoffmann, directorul onorific AOR, și Alexandra Nica, directorul departamentului Educație Olimpică Sport Școlar și Universitar din cadrul COSR au înmânat premiile câștigătorilor Crosului „Ziua Olimpică” Șirnea 2018.

Back to top button