Noutăți

Ziua Sportivului și a Mișcării Olimpice în orașul Bălți

Pe data de 12 mai 2022 în mun. Bălți s-a desfășurat sărbătoarea sportivă ”Ziua Sportivului și a Mișcării Olimpice”.

Evenimentul este organizat de către Secția Tineret și Sport a DÎTS mun. Bălți, în colaborare cu structurile subdivizionare din cadrul Primăriei mun. Bălți. La eveniment sunt  invitați să participe instituțiile de învățământ din subordinea DÎTS mun. Bălți – licee și gimnazii, școlile profesionale, colegii, subdiviziuni militare, Inspectoratul de Poliție, Universitatea de Stat ”Alecu Russo” Bălți, alte instituții.

În anul curent, la eveniment au participat 36 de echipe (360 de persoane).

Festivitatea de deschidere a fost oficiată de către primarului mun. Bălți, care a venit cu un mesaj de salut către veterani și participanți, ulterior, a urmat festivitatea de premiere a veteranilor din domeniul sportului, iar Antrenorul Emerit al RM la atletism, dl Zubcov Serghei, a dat startul ștafetei atletice pentru primul grup de participanți.

Echipele  care s-au clasat pe locurile I-III au fost premiate cu diplome din partea Secției Tineret și Sport și Relații cu Publicul al DÎTS, medalii. Echipele câștigătoare au fost decorate în 4 grupe:

licee; gimnazii; universități, colegii, școli profesionale și  unități militare, poliția și școala profesională nr. 4.

În cadrul evenimentului organizat au fost decorați și 25 de veterani din domeniul sportului și culturii fizice, care au primit premii prețioase și flori, în semn de respect pentru munca și efortul depus în activitatea didactică și sportivă.

 

Back to top button