Comunicate de presăLecții OlimpiceNoutăți

Comunicat de presă | Ziua Sportivului și a Mișcării Olimpice – Evenimentul sportiv – Starturi Olimpice

Ziua  Sportivului și a Mișcării Olimpice este sărbătorită în Republica Moldova în a treia sâmbătă a lunii mai.

Prin această sărbătoare onorăm sportivii, valorile naționale pentru a asigura continuitatea succesului sportului moldovenesc. În spatele unui succes sportiv stă munca unei echipe numeroase: de la profesorii  de educație fizică la antrenori, manageri de cluburi, conducători de federație, arbitri, medici, administratori și jurnaliști sportivi, etc. Toți împreună au o misiune importantă: promovarea sportului și a valorilor olimpice.

Ziua  Sportivului și a Mișcării Olimpice promovează sportul și Mișcarea Olimpică, sportul fiind o activitate care răspunde nevoilor profund umane și joacă un rol important în toate societățile și culturile. Nici o altă activitate nu are atâta forță și energie de a mobiliza și reuni oameni dincolo de bariere culturale, lingvistice sau profesionale.

Prin victoriile lor, sportivii ne demonstrează că pot obține performanțe înalte, chiar dacă nu beneficiază de condiții adecvate de pregătire. Sportivii ne învață că totul este posibil în viață datorită pasiunii și dăruirii. Sportivii ne inspiră să încercăm și ne lasă cea mai importantă moștenire – spiritul de campioni.

„Dragi sportivi, stimați membri ai Familiei Olimpice, vă adresez sincere felicitări cu ocazia Zilei Sportivului și a Mișcării Olimpice și vă mulțumesc pentru dedicație, profesionalism, perseverență și spirit de echipă. Această zi aduce valorile olimpice și bucuria practicării exercițiului fizic tuturor amatorilor sportului. Ea se prezintă totodată drept o oportunitate de implicare a tineretului în sport pentru o viață mai echilibrată și sănătoasă. Sportivii sunt ambasadori excelenți ai țării. Este important să depunem eforturi consistente pentru a le asigura o bună pregătire în acest ciclu olimpic, care va culmina cu Jocurile Olimpice de la Paris 2024. Împreună spre succesul olimpic!” – mesajul Președintelui CNOS Nicolae Juravschi, dublu campion olimpic.

CNOS marchează Ziua  Sportivului și a Mișcării Olimpice printr-un eveniment sportiv – Starturi Olimpice.

Acest eveniment este un prilej să invocăm valorile olimpice de Prietenie, Excelență și Respect, dar și Pacea, care este promovată de Mișcarea Olimpică prin toate activitățile sportive.

Starturile Olimpice vor demara cu o Cursă Olimpică, la care vor participa elevi și studenți, medaliați și participanți ai Jocurilor Olimpice, președinți și antrenori ai Federațiilor Naționale Sportive.

Astfel, aceste competiții pot deveni adevărate starturi olimpice pentru viitorii campioni, dar și o alternativă sănătoasă pentru un mod de viață activ și echilibrat, motivând tinerii să practice sportul regulat. Alături de participanți vor alegra medaliați olimpici și sportivi de performanță: Larisa Popova, Veaceslav Gojan, Oleg Moldovan, Timofei Screabin, Serghei Mureico, Zalina Marghieva, Ana Dulce, Serghei Marghiev, Dan Olaru, Alexandra Mîrca, etc.

Câștigătorii Cursei Olimpice vor beneficia de diplome și cadouri. De asemenea, elevii care vor da răspunsuri corecte la întrebările victorinei olimpice vor primi premii din partea organizatorilor.

În cadrul evenimentului vor avea loc, de asemenea, competiții sportive între elevii școlilor din municipiu, organizate de Federația Sportului Școlar.

Starturile Olimpice vor demara cu începere de la ora 09:30 în parcul Valea Morilor lângă scările cu Havuz.

Aducem mulțumiri speciale pentru susținerea evenimentului Starturi Olimpice Partenerului General maib.

Back to top button