Noutăți

Ziua Internațională a Păcii 2020 – Împreună modelăm pacea!

În urmă cu un an, pe 21 septembrie – Ziua Internațională a Pacii, Organizația Națiunilor Unite atrăgea atenția asupra importanței combaterii schimbărilor climatice ca un mod de a proteja și promova pacea în întreaga lume. Sub deviza „Climate Action for Peace” (Acțiuni climatice pentru pace) ONU vorbea la vremea respectivă despre puterea fiecărui om de a aduce o astfel de pace, începând cu stingerea luminilor, folosirea transportului public sau organizarea unei campanii de conștientizare în comunitatea sa.
Anul acesta, marcat de pandemia de COVID 19 care a afectat relațiile inter-umane pe întreg mapamondul, ONU a ales „Împreună modelăm pacea” ca temă principală pentru a sărbători atât Ziua Internațională a Păcii cât și aninversarea a 75 de ani de la înființarea ONU.
Thomas Bach, președintele Comitetului Internațional Olimpic, a subliniat puterea sportului de a contribui la pace prin unirea oamenilor. „Jocurile Olimpice de astăzi sunt singurul eveniment din lumea noastră care reușește să adune întreaga lume cu adevărat. Sportivii vin la Jocurile Olimpice respectând aceleași reguli, toate fiind egale, fără nicio discriminare”, a spus Thomas Bach. (sursa: cosr.ro)

Back to top button