Beijing 2022Noutăți

Zhang Yimou va conduce din nou ceremonia de deschidere la JO

Realizatorul chinez Zhang Yimou, care a pus în scenă o spectaculoasă ceremonie de deschidere pentru Jocurile Olimpice de vară de la Beijing din 2008, va fi din nou maestru de ceremonie la Jocurile Olimpice de iarnă din capitala chineză, din luna februarie.
Zhang, în vârstă de 71 de ani, a promis o inaugurare ”total inovatoare”, dar în contextul pandemiei de coronavirus şi a scăderii temperaturilor, care vor împiedica atingerea unei dimensiuni excepţionale a spectacolului din 2008 cu cei 15.000 participanţi.
”A fi simplu, ca în filmele cu arte marţiale, este precum sabia unui maestru”, a explicat realizatorul pentru agenţia de presă oficială Xinhua. Autor al unor filme de arte marţiale, regizorul Zhang Yimou a promis aproape 3.000 de participanţi la ceremonie. Un alt indiciu dezvăluit de Zhang va fi acela că aprinderea flăcării olimpice va urma o ”idee îndrăzneaţă” integrând concepte de ”protecţie a mediului şi slabe emisii de carbon”.
De asemenea, elemente ale Noului an chinezesc, care începe pe 1 februarie, cu trei zile înainte de ceremonie, vor fi prezente în spectacol, a adăugat realizatorul pentru postul public de televiziune CGTN. (agerpres.ro)

Back to top button