Noutăți

Victor Peicov: Moldova a avut, are si va avea luptatori talentati!

Conducerea Federatiei de Lupte a desfasurat la sediul Ministerului Tineretului  si Sportului ceremonia de premiere  a laureatilor Campionatelor Europene de lupte printre cadeti. In cadrul intrecerilor desfasurate in Serbia tinerii luptatori de stil liber au cucerit sase medalii (1+1+4). Cea mai reusita comportare a avut-o  Anastasia Nichita, declarata campioana continentala la categoria 56 kg.

Anastasia este eleva a Liceului Internat Republican cu Profil Sportiv, fiind pregatita de antrenorii  Mihai Rusu, Tudor Cirlan si Petru Chiperi. Petru Craciun a fost distins cu medalia de argint la categoria 50 kilograme, iar Ion Soilita,54 kg,  Nicolae Lesnicov,58 kg, Stefan Tonu, 63 kg, precum si Mariana Dragutan, 43 kg, s-au invrednicit de medalii de bronz.Respectind traditia stabilita de acum 15 ani, presedintele Federatiei Victor Peicov le-a inminat laureatilor Campionatelor Europene traditionalele premii din numele Federatiei. « Moldova a avut, are si va avea pe viitor luptatori talentati », a afirmat cu certitudine Vitor Peicov, care exercita totodata obligatiile de vicepresedinte al Comitetului National Olimpic si Sportiv. Antrenorii, deplasati la Europenele din Serbia, au adresat sincere multumiri  dlui Damian Railean, discipol al  scolii moldovenesti de lupte, stabilit cu traiul la Timisoara. In calea spre Europene, sportivii au beneficiat de cazare si masa pe durata a doua zile in familia Railean, fapt care a contribuit la restabilirea fortelor in ajunul meciurilor inportante de la Subotica.

La eveniment a participat Viceministrul Tineretului şi Sportului Dragoş Hîncu, care a ţinut să mulţumească luptătorilor medaliaţi pentru rezultatele remarcabile la Campionat şi să le adreseze sincere felicitări, în numele Ministrei Tineretului şi Sportului Loretta Handrabura, pentru victoriile obţinute. Totodată, Dragoş Hîncu a exprimat sprijinul Ministerului pentru participarea luptătorilor moldoveni la Campionatul Mondial de lupte rezervat cadeţilor din or. Sarajevo, Bosnia-Herzegovina, din august curent şi  la Campionatul Mondial de lupte rezervat seniorilor din or. Las Vegas, SUA, din septembie curent.

Back to top button