Noutăți

Veaceslav Gojan: ”De ziua mea mi-aș fi dorit să fiu în sala de box”

Medaliatul cu bronz de la Jocurile Olimpice din 2008 și singurul moldovean campion european la box, Veaceslav Gojan a atins astăzi vârsta de 37 de ani.

– Veaceslav, în primul rând la mulți ani! După o carieră impresionantă ai renunțat la boxat acum doi ani. Ai luptat vreodată de ziua ta într-un meci oficial?

– Acum trei ani de ziua mea am boxat în finala turneului internațional ”Algirdas Socikas” de la Kaunas. Am învins un pugilist din Irlanda și am fost desemnat cel mai bun boxer al turneului. A fost plăcut.

– Acum ești antrenor la Briceni. Cu siguranță ți-ai fi dorit să fii în sală alături de elevii tăi?

– Sigur că da. De ziua mea mi-aș fi dorit să fiu în sala de box. Din cauza pandemiei de coronavirus suntem nevoiți să facem antrenamente online. Facem exerciții fizice și discutăm puțin despre tehnică. E clar nu se compară cum ar fi fost în sală, dar asta este situația la moment. Sportivii olimpici vor avea de lucrat de două ori mai mult ca să revină la forma de altădată.

– Bănuiesc că acum dispui de mai mult timp liber. Cu ce te ocupi toată ziua?

– În carantină am posibilitatea să petrec mai mult timp acasă. Când eram sportiv, eram mai mult prin cantonamente și competiții și duceam dorul de familie, de copii. Mulțumesc lui Dumnezeu și familiei că îmi este sprijin moral și spiritual. Trebuie să fim optimiști și să mergem înainte.

– În perioada 12-23 mai se desfășoară ediția online a evenimentului Olympic Fest 2020. Cât de important este de menținut visul olimpic în această perioadă?

– Doar auzind cuvântul olimpic îmi dă emoții mari. Este o activitate binevenită din partea CNOS. Cel mai frumos ce i se poate întâmpla unui sportiv este să participe la Jocurile Olimpice.

– În vară se vor face 12 ani de la momentul când ai reușit să urci pe podium la Jocurile Olimpice de la Beijing. Des te uiți la imaginile de atunci?

– Chiar acum îmi aduc aminte de acele momente. Sincer să vă spun, aceste întrebări pe care mi le-ați acordat mi-au dat lacrimile. Am avut amintiri foarte plăcute alături de familia olimpică.

Back to top button