Comunicate de presăNoutăți

Vâslind spre Olimp | Documentar în regia Leontinei Vatamanu

Vâslind spre Olimp

Documentar în regia Leontinei Vatamanu

Satul Chircăiești din raionul Căușeni este situat pe coasta unui deal pe malul râulețului Botna, sat frumos, cu oameni harnici și onești, dar totodată plini de ambiții și noi încercări.

Un băiat din Chircăiești și-a dorit cu ardoare să realizeze un vis. Încet, dar sigur și cu multă pasiune a învățat să vîslească spre visul său, ajungând pe cea mai înaltă treaptă a podiumuilui olimpic. Nu a uitat niciodată de baștina sa – vatra spirituală care i-a dat forțe în timpul urcușului. Băiatul din Chircăiești este simbolul copilului de la țară, care demonstrează că în sport și în viață lucruri imposibile nu există, că prin muncă și tenacitate poți ajunge la cele mai înalte culmi.

Documentarul Vâslind spre Olimp descrie parcusrul sportiv al dublului campion olimpic și multiplu campion mondial Nicolae Juravschi. Filmul prezintă povestea apariției renumitului dublou Nicolae Juravschi și Victor Reneiski și a victoriilor lor răsunătoare. Prietenia și încrederea de nestrămutat unul în altul îi ajută astăzi să continue cu demnitate misiunea olimpică în calitate de antrenori.

Reprezentanților  mass-media,

Vă invităm la premiera documentarului „Vâslind spre Olimp”, în regia Leontinei Vatamanu,  dedicat vieții și activității dublului campion olimpic, Nicolae Juravschi.
Proiecția va fi urmată de o discuție cu protagoniștii și realizatorii filmului.

Marți, 27 septembrie, ora 18:40
Cinematograful Cineplex Loteanu, bd Ștefan cel Mare, 103, Chișinău

În legătură cu numărul limitat de locuri în incinta sălii, vă rugăm respectuos să confirmați prezența, indicând numele solicitantului, (inclusiv pentru cameraman, fotoreporter). Adresarea va fi  expediată în cel mai scurt timp pe adresa de email:  web@olympic.md,

Telefon de contact: 068958353 – Cornel Josan
Data limită de solicitare a acreditărilor – 23 septembrie 2022, 16:00

Back to top button