Noutăți

Valerii Borzov, încântat de sărbătoarea Olympic Fest din capitala Moldovei

Sărbătoarea Olympic Fest a celebrat anul acesta Ziua Sportivului și a Mișcării Olimpice și  a fost organizată de Comitetul Naţional Olimpic şi Sportiv (CNOS) în colaborare cu Ministerul Tineretului şi Sportului şi Primăria municipiului Chişinău.

La ceremonia de inaugurare a Olympic Fest au participat Ministrul Tineretului și Sportului Victor Zubcu, campionii olimpici Nicolae Juravschi, Larisa Popova, premianţii şi sportivii olimpici Oleg Moldovan, Serghei Mureico, Timofei Screabin, Andrei Golban, Octavian Ţîcu, Victor Bivol. Sportivii calificaţi pentru Jocurile Olimpice de la Rio 2016 Roman Prodius, Nicolae Ceban și Evghenii Nedealco au purtat drapelul olimpic.

Oaspetele de onoare al sărbătorii sportive a fost Valerii Borzov din Ucraina, dublu campion olimpic la sprint, membru al Comitetului Internaţional Olimpic. Legendarul atlet a remarcat importanţa unor asemenea evenimente cu participarea a mii şi mii de oameni de toate vîrstele, contribuind la popularizarea Olimpismului, care este o filozofie a vieţii, exaltând şi combinând într-un ansamblu echilibrat calităţile corpului, voinţei şi spiritului.

Sărbătoarea sportului pentru toți a adunat în Piața Marii Adunări Naționale circa 15 000 de participanți, având un format mult mai extins și un număr record al zonelor special amenajate, dedicate atât sporturilor olimpice, cât și neolimpice: tir, taekwon-do, atletism, pentatlon modern, tenis de câmp, lupta națională „Trânta”, karate, box, kickboxing, muay thai, sreatbasket, gimnastică, tenis de masă, fotbal, yachting, etc.

În zonele sportive improvizate şi-au desfăşurat activitatea Federaţiile naţionale la probe olimpice şi neolimpice, pe parcursul zilei la transmisiunea televizată  în direct participând Nicolae Juravschi, preşedinte CNOS, Victor Zubcu, Ministru al Tineretului şi Sortului, preşedinţii Federaţiilor naţionale Victor Peicov, Iacob Buhnă, Marina Tauber, Valerii Zabolotnîi, antrenorul emerit  al Republicii Moldova Valerii Grosu, Efim Moţpan, participant la Jocurile Olimpice Sydney 2000, Irina Serbina, secretar general al Federaţiei de Badminton, Maxim Gaus, antrenor de Taekwondo WTF, Ştefan Jelescu, multiplu campion naţional la motosport.

Cursa Olimpică, care a ajuns anul acesta la a 25-a ediție, a unit mii de oameni sub îndemnul idealurilor sportive, reprezentând de asemenea și un apel de a sprijini sportivii noștri la Jocurile Olimpice din Rio de Janeiro 2016.

Tradiționala Cursa Olimpică pe distanța de 3,5 km a fost urmată de o ștafetă de alergări pentru studenții de la ASEM, USM, USMF,  USEFS, Academia Militară, Universitatea Agrară şi Academia de Poliţie. În program au mai figurat întreceri ale mamelor la alergări cu cărucioare, ale micuților care merg de-a bușilea. Manifestarea s-a încheiat seara tîrziu  cu un concert susținut de Sasha Lopez.

Manifestarea cultural-sportivă OLYMPIC FEST s-a bucurat de atenţia posturilor de Televiziune Moldova1, PublikaTV, Moldovasport TV, Realitatea TV, PRO TV, Prime, Canal 3, CTC, dar și a reţelelor de socializare  www.sports.md, www.sporter.md.

Evenimentul Olympic Fest 2016 s-a bucurat de succes, reușindu-se realizarea obiectivului principal – promovarea valorilor olimpice și a interesului pentru sport. CNOS aduce mulțumiri tuturor sponsorilor și partenerilor pentru asociere cu sportul și Mișcarea Olimpică:

 • Coca Cola – sponsor general
 • Moldova Agroindbank
 • Televiziunea Națională – partener media general
 • McDonalds
 • Publika – partener media special
 • PowerTeam
 • Giant
 • Sport Park
 • Daac Hermes
 • Mama+
 • Agenția de Publicitate Free
 • Înghețata Sandra
 • Rucsacurile Miffa Moldova
Back to top button