Noutăți

Olimpicii Moldovei pe arenele europene de concurs

Atleta  moldoveană Marina Nikisenko a devenit campioană a Concursului de aruncări “Dionisopolis” din oraşul  Balchik (Bulgaria). Marina s-a clasat  pe locul 1 în proba de aruncare a ciocanului, stabilind un rezultat de 71,38m. Acest rezultat  depăşeşte baremul olimpic şi rezultatele obţinute la competiţiile republicane, asigurînd  evoluarea Marinei  în  componenţa selecţionatei  olimpice  a Republicii Moldova la Rio de Janeiro, 2016. www.fam.com.md .

După evoluarea strălucită la etapa inaugurală a Cupei Mondiale de la Duisburg, Germania, unde Serghei Tarnovschi a cucerit două medalii de aur şi una de argint, talentatul canoist se va prezenta azi la startul etapei a doua a Cupei Mondiale cu desfăşurare în Cehia. Serghei va concura împreună cu fratele său Oleg Tarnovschi în calificările la canoe dublu, 1000 metri.La întrecerile din Cehia Republica Moldova mai este reprezentată de Oleg Nuţa, Ilie Sprînceanu, Ilie Oprea şi Arcadie Goncearov, echipa fiind condusă de Victor Reneisky, dublu campion olimpic.

La Nottingam, Marea Britanie, se află în plină desfăşurare Campionatul Europei la tir cu arcul. În programul zilei de azi figurează şi etapa decisivă a concursului pentru obţinerea cotelor olimpice, în lista pretendenţilor figurând şi liderii echipei Republicii Moldova, Dan Olaru şi Alexandra Mîrca. Detalii pe adresa www.archeryeurope.org   

Back to top button