Noutăți

Turneu de selecție a rezervelor olimpice disputat la Costești

După debutul reușit din sezonul precedent, conducerea  Centrului sportiv “Vov-Slav Judo Club” din satul Costești, raionul Ialoveni, s-a decis să invite la cea de-a doua ediție a turneului  oaspeți din orasul Iași, România. În prezența oaspeților de onoare de la Executivul raionului si Federația republicană de specialitate, echipa din Costești condusa de antrenorul emerit al Republicii Moldova Vasile Balica a încercat să-și valorifice avantajul propriului tatami. După o zi încordată de meciuri dinamice și spectaculoase, formația-gazdă s-a ales cu trei premianți, Dumitru Ionaș, Victor Bortă și Vasile Iașciuc. De fapt, am asistat la o competiție cu un nivel tehnic echilubrat, cu campioni și premianți de la majoritatea cluburilor sportive, prezente la întreceri, Maxim Prescornic și Petru Alexandrov, “Petrocub” (Hîncești), Sorin Patron și Ionuț Bînzaru din Sîngerei, Eugen Gheț, Ștefan Vodă.

«Este un concurs, care complectează calendarul național și care este organizat cu acordul Federației republicane de specialitate, susținut de către Consiliul local, raional și de către partenerii noștri», a remarcat pentru www.olympic.md președintele «Vov-Slav Judo Club» Veaceslav Ionaș.  

 «Modul sănătos de viață și ceea ce promovăm noi împreună în raionul Ialoveni și în Moldova, va aduce noi campioni, care se nasc aici, în satele și raioanele Moldovei», consideră președintele raionului Ialoveni Anatolie Dimitriu.

Campionii și premiantii turneului  s-au ales cu diplome și medalii de la organizatori, iar celor mai buni judoka din Costești le vor fi înmînate două kimonouri din partea Federației Moldovenești de Judo.

Nicolae Buceațchi

 

Back to top button