Noutăți

Sportivii moldovei la competițiile oficiale de concurs

Denis Tachi și Natalia Budeanu, discipoli ai Școlii sportive din orasul Bălți, au devenit premianți ai Cupei Mondiale la lupta sambo, concurs disputat la Moscova cu participarea a circa 300 de sportivi din 27 de țări ale lumii. Denis Tachi, discipol al antrenorului emerit al Republicii Moldova Iulian Piatcovschi, a cucerit medalia de bronz la categoria 100 de kolograme. Natalia Budeanu, pregătită de antrenorul Valerii Meleașchevici, a fost distinsă cu medalia de argint la categoria 68 de kilograme. Ambii luptători și-au asigurat participarea la Campionatul Europei de sambo, seniori, programat în perioada 18-22 mai în orașul Minsk. Așa cum sportivul bălțean practică în egală măsură lupta judo, Denis Tachi intenționează să participe pe cont propriu la Campioinatul Europei de judo, seniori, planificat în perioada 20-23 aprilie în capitala Poloniei.

Selecționata de judo a Republicii Moldova s-a clasat pe locul XI-ce la Cupa Europei de judo printre juniori, disputată la Atena, Grecia. Din cei opt membri ai echipei, cel mai bun rezultat l-a obținut Ion Nacu, reprezentant al CS „Petrocub” (Hîncești), calificat în finala categoriei de 73 kilograme și distins cu medalia de argint.Pe podiumul european au urcat de asemenea Cornel Andrieș, locul III la categoria 73 kilograme, și Stepan Popa, categoria 81 kilograme.Clasamentul pe echipe a fost câștigat de reprezentativa Turciei, cu 8 medalii de aur, 5 de argint și 8 distincții de bronz. Cupa Europei a reunit 238 de concurenți din 20 de  țări ale vechiului continent, dar și oaspeți din Tunisia, Columbia și SUA.

Revenit din Statele Unite ale Amerii de la un cantonament, liderul echipei de natație a Republicii Moldova Alexei Sancov a participat la Turneul Internațional Slovenia Kranj-2017.Sancov a avut o prestație reușită, clasîndu-se în cursele finale și obținând totodată calificrea pentru următoarele trei competiții importante, Campionatul European de juniori, Campionatul Mondial de tineret, precum și Campionatul Mondial de seniori cu normativul de calificare „B”.

Nicolae Buceațchi

 

Back to top button