Noutăți

Turneu de judo disputat într-o sală sportivă renovată

Cu o săptamînă pînă la demararea campionatului Republicii Moldova la judo,seniori, liderii echipei naționale s-au reunit la Bălți în cadrul Turneului Internațional « Memorialul Naistut », organizat pentru a 13-a oară de către Școala sportivă specializat din localitate. În ajunul turneelor de calificare olimpică din sezonul viitor, multiplul campion național de sambo și judo Sergiu Oșlobanu a revenit la categoria  de 81 de kilograme, repurtînd la startul turneului cîteva victorii concludente. Din păcate, în meciul final experimentatul luptător a cedat la puncte în fața lui Ghenadii Preţivatii, student la Academia de Poliție din Chișinău.

Școala sportivă specializată din Bălți  a obținut un titlu suprem prin Valeriu Meleașchevici, declarat campion la categoria +90 de kilograme.

Sergiu Șpac, aflat de acum  trei ani la studii în Franța, a evoluat în afara concursului, cucerind medalia de bronz la categoria 73 de kilograme.

Am asistat la o competitie, disputată în premieră într-o sală sportivă, redeschisă dupa reconstrucție. « Vreau să afirm cu certitudine, ca am  început o noua etapă în activitatea centrului nostru sportiv. Prin contribuția Primăriei orașului Bălți, sala sportivă a fost reparată, pentru aceasta fiind alocați 1 milion 800 mii lei. Acum complexul nostru a devenit mai comod și atrăgători, fapt care a contribuit la mărirea eficienței procesului de pregătiri a rezervelor olimpice», a remarcat Ghenadii Meleașchevici, director al Școlii sportive, antrenor emerit al Republicii Moldova.

Vă prezentăm lista  completă a învingătorilor:

  • 60 kg.Denis Vieru, Chișinău,
  • 66 kg.Vadim Bunescu, Chișinău,
  • 73 kg.Nicolae Burcă, Chișinău,
  • 81 kg. Ghenadii Prețivatîi, Chișinău,
  • 90 kg. Victor Fulga, Hîncești,
  • +90 kg. Valerii Meleașchevici, Bălți.

Nicolae Buceațchi

Back to top button