Noutăți

Tinerele speranțe au fost premiate de FLM

Au fost premiați pentru rezultatele de la Campionatul European Under 20, acum vor să atace Campionatul Mondial la aceiași categorie de vârstă. Este vorba de luptătorii moldoveni Anastasia Nichita, Dumitru Ceacusta și Samhan Jabrailov.

La Europenele U-20 de la Dortmund, Nichita (55 kg) a cedat doar sportivei de culoare, Grace Bullen (Norvegia), care a cucerit argintul anul trecut și la Europenele de seniori. Federația Moldovenească de Lupte a premiat-o pe discipola antrenorului Tudor Cârlan cu 4000 de lei. Ceilalți doi luptători moldoveni, Ceacusta (96 kg) și Jabrailov (120 kg) au primit câte 3000 de lei pentru medaliile de bronz adjudecate la Dortmund.
Cei trei vor evolua și la Campionatul Mondial Under 20, programat în perioada 1-5 august în Finlanda. La competiție vor mai evolua Ion Topală (50 kg), Petru Crăciun (55 kg), Ștefan Tonu (66 kg), Maxim Carabadjac (74 kg). Antrenorul Sergiu Gurin a declarat că deocamdată nu se știe ce sportivi moldoveni vor concura la 60 și 84 kg.
În perioada 18-20 iulie la Chișinău va sosi cu o vizită de lucru președintele Federației Europene de lupte și vicepreședintele Federației Mondiale de lupte, bulgarul Tzeno Tzenov. Moldova are șanse să găzduiască Campionatul European Under 20 din anul 2019. Contracandidata Moldovei este Spania.

Back to top button