Noutăți

Decizia CAS cu privire la cazul Serghei Tarnovschi versus Federația Internațională de Canoe

Comitetul Național Olimpic și Sportiv din Republica Moldova a luat act de Decizia Curții de Arbitraj Sportiv cu privire la cazul Serghei Tarnovschi versus Federația Internațională de Canoe, care a fost audiat pe data de 23 mai 2017 la sediul CAS din Lausanne.

Conform Deciziei din 11 iulie 2017, sportivul Serghei Tarnovschi nu a reușit să demonstreze că a utilizat în mod neintenționat substanța interzisă.

Astfel, CAS confirmă decizia Federației Internaționale de Canoe, emisă pe data de 30 ianuarie 2017, de a impune sportivului o perioadă de ineligibilitate de patru ani și de a nu recunoaște orice rezultat obținut din data de 8 iulie 2016 de Serghei Tarnovschi, inclusiv medalia de bronz, obținută la Jocurile Olimpice de la Rio.

În acest context, CNOS cere Federațiilor Naționale să examineze minuțios și obiectiv fiecare caz de dopaj și să întreprindă toate măsurile pentru a exclude acest fenomen.

Totodată, CNOS, în comun cu Agenția Națională Anti-Doping, va desfășura o întrunire cu sportivii moldoveni incluși în programul de pregătire către Jocurile Olimpice de la Tokyo din 2020 pentru a preveni astfel de cazuri.

Back to top button